Přejít k hlavnímu obsahu

Drama na domácí scéně. Hráč utekl z hostování a přispěl k rozpadu celého týmu

11. 4. 2022 | 11:27 Counter-Strike 2 Přestup
V posledních dnech to na česko-slovenské CS:GO scéně vře. Přesuny se však nekonají pouze na té úplně nejvyšší úrovní, ale i mezi týmy, které o turnaje s domácí elitou pravidelně usilují. Organizace GLORE se to však v následujících týdnech týkat nebude, po dramatické situaci totiž oznámila rozpad své CS:GO sestavy.
Vítací video CS:GO týmu GLORE
Vítací video CS:GO týmu GLORE
Zdroj: GLORE

GLORE se na poli Counter-Striku proslavili v loňském roce díky sestavě kolem Samuela „SMK-“ Kellnera. Dotáhli to až na MČR, bohužel se však pro letošní sezónu rozhodli v této organizaci nepokračovat. Jejich novým domovem se stali Inside Games. GLORE naopak v úvodních měsících bojovali s hledáním náhrady.

V organizaci se nakonec usadil tým, jehož součástí byl i profík ze Sampi.Tipsport Rudolf „Rutk0“ Kovalčik, který do GLORE přišel na hostování. Na přelomu března a dubna však spolu s mladým talentem Oldřichem „PR“ Novým obdrželi laso z Dark Tigers, kam se rozhodli oba přestoupit. Nebylo to však jen tak.

„Hlavním důvodem k rozpadu sestavy byl především Rutk0. Hráč před začátkem Sazka eLEAGUE dostal nabídku od hráče Dark Tigers o tom, zdali by se nechtěl k nim přidat a hrát s nimi. Rutk0 tuto nabídku přijal bezprostředně i přes to, že jsme měli podepsanou smlouvu o hostování tohoto hráče s týmem Sampi. Hráč byl od své domovské organizace potrestán a bylo ukončeno hostování tohoto hráče,“ reagoval CEO GLORE Jaroslav Kožušník.

Porušení kontraktu bylo vyřešeno, opět jde tak o další důkaz, že i na poloprofesionální úrovni jsou smlouvy mezi hráči a organizací důležitým prvkem fungující spolupráce, ačkoliv tady byla celá situace složitější.

Kromě výše zmíněné dvojice opustil GLORE koncem března také Dominik „hypo“ Lukšo, který zamířil do Inside Games. Dvoučlennou sekci tak organizace dále neudržovala a David „loyd“ Šefl s Markem „Piki“ Prikrylem si mohou hledat nové angažmá. Stejně tak jsme zvědavi, koho GLORE uloví pro další část sezóny.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.