Přejít k hlavnímu obsahu

Český hráč se udržel mezi elitou. V rozhodujícím duelu naprosto dominoval!

12. 4. 2022 | 09:00 VALORANT Reportáž
Závěr baráže pro Twistena byl náročný, ale naprosto úžasný. Po nezvládnutém zápasu dostali se spoluhráči z BIG ještě jednu šanci udržet se mezi nejlepšími a český střelec vytřel všem zrak. Teď může slavit!
Twisten
Twisten
Zdroj: Twitter

Soutěž Valorant Promotion zná vítěze a poražené. Z celkově devíti celků se dva mohou radovat, jelikož mají místenky na příštím turnaji Challengers, kde to bude ještě obtížnější. Karel „Twisten“ Ašenbrener se v zápase o přímý postup utkal nejprve s vítězi DACH ligy. Doposud neznámá jména z týmu FOKUS ztratila na turnaji jedinou mapu a rozhodně to tak chtěli udržet když nastupovali proti BIG.

To se jim podařilo. Sice po pomalejším rozjezdu na první mapě začali sestavu s českým hráčem decimovat a Bind ovládli suverénně 13:5. Po přesunu na Breeze měl zápas podobný scénář, ale tentokrát BIG ještě soupeři stačili zatopit, což ale nakonec nestačilo a díky výhře 13:9 se tak FOKUS stal prvním kvalifikovaným týmem pro letošní druhou akci Challengers.

Zbyla tak poslední vstupenka, ale týmy dva. BIG se na posledním tahu musel poprat s tureckým výběrem Surreal Esports, který jako jediný ukradl mapu borcům z FOKUS. Finálový zápas změnil formát na Bo5, takže předem bylo jasné, že to bude dlouhá jízda. A také vyrovnaná, což hned na první mapě oba celky předvedly. Naštěstí pro BIG Bind tentokrát přečetli lépe a byli tak o krok blíže ke kvalifikaci.

Přestěhování na Ice Box nesli turečtí borci o dost hůře a začátek absolutně nezvládli. Pomohl tomu hodně Twisten a jeho Operátor. BIG tak první polovinu uzavřeli 10:2 a po výměně stran jim chyběl už jen kousek. Nebylo to ale nic jednoduchého, podle všeho je mapa výhodnější pro obránce, protože SUR náskok skoro vymazali. BIG nicméně udrželi nervy a druhou mapu dotáhli do konce v poměru 13:9.

 Uzavřít sérii mohli BIG na Breezu, ale i tady to bylo napínavé až do úplného konce. Český hráč se už pořádně rozehrál a ukázal, proč patří mezi špičku profesionálního Valorantu.

S obtížnou situací za stavu 11:10 a 12:10 se musel Twisten poprat když zbyl sám proti dvěma nepřátelům, ale naprosto zkušeně celou akci zvládl, čímž zakončil celou sérii a dovedl tak svůj tým k vítězství. Statisticky se stal také třetím nejlepším hráčem celého turnaje.

 Valorant Promotion tak vysílá dva nejlepší celky FOKUS a BIG, které se v květnu střetnou s elitou. Přesné datum zatím není známo, ale budeme vás informovat. Na pěkný Valorant ale čekat nemusíte, protože se hraje Masters na Islandu!

Štítky: Twisten, Valorant
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.