Přejít k hlavnímu obsahu

To je peněz! V březnu se otevřely CS:GO krabice za několik miliard korun

13. 4. 2022 | 12:10 Counter-Strike 2 Zajímavost
Přemýšleli jste někdy o tom, kolik lidé společně s vámi otevřou beden, a to dejme tomu za měsíc? Tímto tématem se zabývá jeden uživatel Twitteru a my vám teď jeho výsledky předneseme.
Otevírání beden je v CS:GO obrovsky populární
Otevírání beden je v CS:GO obrovsky populární
Zdroj: Valve / koláž TheLoadout

Uživatel na Redditu vystupující pod jménem Fjedjik počítá, kolik beden se ve hře Counter-Strike: Global Offesnive protáčí za jednotlivé měsíce. Takto to provádí už nějakou dobu, přehled má tedy veliký a jeho výsledky berou dech.

Pokud si myslíte, že březen nebyl nikterak zajímavým měsícem, tak jste na omylu. Fjedjik totiž za pomocí obří databáze stránky CSGOFloat zjistil, že se za celý kalendářní měsíc otevřelo přesně 25 140 937 beden! To je v jeho tabulce od minulého května, který na tom byl ještě asi o půl milionu lépe, dokonce druhým nejlepším umístěním. Suverénně nejvíce frčela Clutch Case, trochu pozadu pak byly Snakebite Case a komunitní Dreams & Nightmares Case. Přesné pořadí se dozvíte z přiloženého grafu.

Graf celkového počtu beden za březen 2022
Graf celkového počtu beden za březen 2022
Foto: Reddit: Fjedjik

Asi si teď možná říkáte, kolik takhle enormní množství stálo peněz. Hodně. S aktuální průměrnou cenou klíče na Steam Marketu 6.5 euro, která je tedy velmi přemrštěná a nevýhodná, se dostáváme na neuvěřitelnou částku 4 miliardy českých korun. A i kdybychom počítali jenom realističtější cenu, za níž se klíče koupí přímo ve hře, tedy 2.2 euro, dostaneme se i tak na dechberoucí 1,4 miliardy. Navíc ještě nebereme v potaz, kolik lidé protočí na externích stránkách, což by možná celkovou sumu klidně i zdvojnásobilo.

Jak tedy můžeme na vlastní oči vidět, otevírání beden zkrátka bylo, je a bude extrémně populárním. I když všichni víme, že je prodělečné, máme důkaz toho, jaká neuvěřitelná částka se v nich i tak protočí. Doufejme alespoň, že s nimi Valve konečně přinese nějakou větší a kvalitní změnu. 

Souhrnný graf v počtu otevírání beden od května loňského roku
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.