Přejít k hlavnímu obsahu

V pozměněné sestavě to nešlapalo. Magnum se loučí s Masters

13. 4. 2022 | 10:50 VALORANT Reportáž
Skupinová fáze ukázala, že všechny týmy mají šanci v boji o titul na letošní první mezinárodní akci. Bohužel pro českého hráče končí ještě dříve, než bychom si všichni přáli. Naopak japonský výběr překvapil.
Fnatic
Fnatic
Zdroj: twitter.com/Fnatic

Závěr skupinové fáze se odehrává ve středu ve večerních hodinách, nicméně Martin „Magnum“ Pěnkov se už nepředstaví. Fnatic museli hrát i druhý zápas bez hvězdného spoluhráče Nikity „Derke“ Sirmiteva, který  opět sledoval utkání z izolace, jelikož mu stále nebylo umožněno se zúčastnit. 

Japonský soupeř ZETA DIVISION protlačil hned jako první mapu Francture, což mu hrálo do karet, protože ji dokonale ovládá. Evropská sestava oproti tomu nikoli. Hráči se na této mapě nedokázali sehrát dostatečně kvalitně a vypadalo to na pořádný debakl.  Jednoznačně lepší byli Japonci a mapu získali poměrem 13:7.

Na Iceboxu to vypadalo pro Fnatic podstatně lépe a většinu zápasu byli ve vedení. Individuálně byli skvělí, nicméně sestava s českým hráčem opět postrádala tu nacvičenou chemii, kterou by v plné palbě měla. Neskutečně výkony borců ZETA je dovedli k vítězství 13:11 i na druhé mapě a poslali tak slavnou organizaci s Magnumem předčasně domů.

Dalším týmem, který se bez výhry vrací domů, jsou jihoameričtí KRÜ Esports. Ve středu se rozhodne o posledních dvou sestavách, které se k nim připojí. V zápase o udržení se od 17:00 utkají NIP a ZETA ve skupině A, zatímco thajská naděje XERXIA vyzve severoamerický celek OpTic Gaming.

Štítky: Valorant, fnatic, Magnum
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.