Přejít k hlavnímu obsahu

Začíná turnaj, který může změnit historii. SINNERS vyráží do boje o Major

15. 4. 2022 | 17:00 Counter-Strike 2 Turnaj
Jediný RMR turnaj pro všechny regiony světa, který určí veškeré účastníky květnového Majoru, je v plném proudu. Největší pozornost je upřena na evropský a CIS region, jenž se dal dohromady a vytvořil dvě nabité skupiny. Pojďme se teď zaměřit na tu druhou, poněvadž zde najdeme i SINNERS Esports. Koho mohou od 21. dubna vyzvat?
SINNERS Esports
SINNERS Esports
Zdroj: PLAYzone

Největší turnaj letošního roku je pro českou jedničku SINNERS na spadnutí. Hříšníci pojedou do Rumunska, aby tam mezi nejsilnějšími týmy světa vybojovaly pro lokální scénu historickou účast na Majoru. Cesta to ale nebude lehká, bude třeba překonat spoustu překážek a nástrah.

Skupina B evropské části RMR turnaje se nijak nebude lišit od té první. Celkem 16 celků bude hrát švýcarským (swiss) systémem, přičemž pro vysněný postup bude třeba vyhrát tři zápasy a prohrát maximálně dvakrát. Špíly se budou ze začátku odehrávat zrádným BO1 formátem, avšak souboje, kde už půjde o postup (2:0, 2:1, 2:2) a eliminaci (0:2, 1:2, 2:2), se odehrají klasicky na dvě vítězné mapy. Po těžkých bojích se tak na konci dozvíme hrstku osmi nejlepších, kteří postoupí na Major. Je třeba zároveň určit, kdo zamíří do Legends stage, a kdo do nižší Challenger fáze. Dva týmy bez jediné prohry jdou logicky do Legends, ti co měli namále (3:2) zamíří s jistotou do Challengers. U třech celků se skórem 3:1 to bude těžší, protože jen dva mohou jít výš, tudíž se bude muset uskutečnit extra zápas o rozhodnutí osudu. 

Systém turnaje

Koho SINNERS při cestě za vysněnými třemi výhrami potkají? Pro první kolo už hříšníci soupeře mají, když se ve čtvrtek 21. dubna potkají s týmem HEET. Tento úvodní mač bude pro Čechy na rozjezd velmi důležitý, na beastika a spol. ale nebude čekat nic jednoduchého, protože Francouzi od začátku roku ještě nespadli z nejlepší světové třicítky.

Pojďme si teď ještě představit zbylou čtrnáctku. Největšími favority jsou rozhodně G2 Esports a Players (sestava Gambit), kteří vzhlíží až na finále Majoru. Nepříjemní a ve výborně formě hrající budou NiP a ENCE, tedy semifinalisté, respektive finalisté nedávné ESL Pro League S15. Nindžové navíc vytáhnou eso z rukávu v podobě Ludviga „Brollan“ Brolina, s nímž by mohli vystoupat ještě výš. 

Nezapomínat nesmíme ani na Astralis, kteří teď sice nemají formu, když ale mají svůj den, jen těžko je lze zastavit. To samé platí i pro rivaly Entropiq, se kterými by se hříšníci mohli potkat. Následně se už dostáváme k celkům, které Češi v případě vzájemného souboje musí jednoznačně porazit, pokud chtějí postoupit, tak, jako tomu bude v úvodním špílu. Jmenovitě jde o Copenhagen Flames, Sprout, Spirit, Bad News Eagles, Endpoint, AVESangal a Anonymo.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.