Přejít k hlavnímu obsahu

Čech v závodním týmu Maxe Verstappena, úřadujícího mistra světa v F1!

15. 4. 2022 | 12:03 Reportáž
Max Verstappen nikdy neměl k virtuálnímu světu daleko, ať už se jednalo o normální hry, nebo simracing. Proto se dalo očekávat, že dříve nebo později se rozhodne založit vlastní tým. Verstappen.com Racing ovšem nebude fungovat sólo, ale budou ho reprezentovat jezdci stáje Team Redline, pod kterou Holanďan sám jezdil. Pro české fanoušky se rovněž jedná o dobrou zprávu, protože součástí již zmíněného Team Redline je také Michal Šmídl!
Max Verstappen v F1 2021
Max Verstappen v F1 2021
Zdroj: Codemasters

Simracing každým rokem roste a zapojení populárních hvězd reálného motorsportu tomu výrazně pomáhá. Ovšem první, ten asi největší krok, dělá úřadující mistr světa F1 Max Verstappen. Zakládá si svou vlastní stáj pod názvem Verstappen.com Racing.

Nejedná se pouze o virtuální, ale také o skutečnou stáj, pod kterou bude v realitě jezdit belgickou rally Maxův otec Jos Verstappen a v kategorii ADAC GT Masters holandská hvězda Thierry Vermeulen. České fanoušky však bude zajímat především část virtuální.

Michal Šmídl patří k nejlepším simracing jezdcům, jací kdy v České republice měli. Tím pádem není divu, že je součástí Team Redline. Zde se dostanou opravdu pouze ti nejlepší a důkazem toho je to, že za tým v minulosti jezdili například Enzo Bonito, Lando Norris a samozřejmě sám Max Verstappen. Právě Maxova blízká spolupráce s tímto týmem vedla k nejnovějšímu kroku, který se rozhodl Holanďan udělat.

Celý Team Redline bere pod svá křídla v nově vytvořeném Verstappen.com Racing. Co se pro virtuální jezdce mění? V podstatě nic, akorát barvy Redline nahradí klasické schéma Red Bullu, se kterým Max Verstappen svou motorsportovou kariéru začal a pravděpodobně bude ještě dlouho  pokračovat.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.