Přejít k hlavnímu obsahu

Propůjčil svou tvář postavě Kratose z God of War, nyní byl zatčen. Čím se známý herec provinil?

19. 4. 2022 | 08:58 Kauza
Policie v Los Angeles řeší spoustu takových případů, ale ne vždy v nich figuruje postava z Her o Trůny a zároveň muž, který dal vzniknout oblíbené postavě z herní série God of War.
Joseph Gatt
Joseph Gatt
Zdroj: Getty Images

Bylo odhaleno, že herec Joseph Gatt byl nedávno zatčen policejním oddělením v Los Angeles po obvinění, že 50letý muž  údajně zasílal sexuálně explicitních zprávy nezletilé, jak uvedlo LAPD.

Gatt je fanouškům pravděpodobně nejvíce známý tím, že ztvárnil postavu severského Thenna Warga v HBO sérii Game of Thrones, herec ale propůjčil svou tvář i světu videoher. Zejména zajišťoval pohyby pro samotného God of War Kratose, a to konkrétně v dílech God of War II, God of War: Chains of Olympus, God of War III, God of War: Ghost of Sparta a God of War: Ascension.

Kratos, Thenn Warg
Kratos, Thenn Warg
Zdroj: Steam/HBO

Podle tiskové zprávy, kterou  sdílela policie z Los Angeles, byl 50letému herci vydán příkaz k domovní prohlídce v jeho domě ze strany Internet Crimes Against Children Task Force. Úřady uvedly, že obdržely informaceo tom, že Gatt byl zapojen do online sexuálně explicitní komunikace s nezletilou přes státní hranice. Byl zatčen na základě zatykače pro trestný čin.  Herec, který žije v LA, byl ale obratem propuštěn hned v den svého zatčení, protože složil kauci 5 000 dolarů.  Policie vyzvala všechny potenciální oběti nebo ty, kteří mají další informace k obvinění, aby se přihlásili. V prohlášení zveřejněném na Twitteru Gatt obvinění popřel.

Samozřejmě se chci vyjádřit k naprosto děsivým a zcela nepravdivým obviněním, která proti mně byla nedávno vznesena,“ začal Gatt. „Jsou 100% kategoricky chybná a bezohledná. V dnešní tiskové zprávě jsem potvrdil chyby a zavádějící informace. Plně spolupracuji s policií a LAPD, abych tomu přišel na kloub. Těším se, až očistím své dobré jméno.“ Pokračoval: „Děkuji všem mým přátelům a příznivcům, kteří vědí, že to není pravda, a chápou, že z právních důvodů to nemohu dále komentovat na sociálních sítích.“ Případ nadále probíhá a ničemu tak prozatím ještě není konec.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.