Přejít k hlavnímu obsahu

Frozen si ve druhém kole RMR spravil chuť, Zero je bohužel na pokraji vyřazení. A co ostatní?

18. 4. 2022 | 12:30 Counter-Strike 2 Reportáž
První hrací den skupiny A v rámci evropského RMR turnaje je za námi. Ani večerní druhé kolo nepřineslo nějaké nečekané momenty, protože drtivá většina favoritů na postup uhájila své pozice. MOUZ s frozenem zvládli napravit porážku s OG drtivou výhrou nad QUAZAR, avšak Zero s GamerLegion nezvládl ani zápas s forZe a je blízko eliminace.
MOUZ
MOUZ
Zdroj: HLTV.org

NAVI, Heroic, FaZe Clan a i BIG. To jsou jména ze skupiny A evropského RMR turnaje, která mohou být po Velikonoční neděli nejvíce spokojená. Nejlepší CIS celek si po ne tolik přesvědčivé výhře nad mladíky z QUAZAR smlsnul na OG, přemožitelích frozena, dánská pětice pak též neměla problémy s fnatic, kteří předtím porazili Zera a jeho GamerLegion.

Nejlepší tým světa FaZe odehrál šlágr kola s Vitality, a souboj to byl opravdu až do samotného konce, protože karrigan a spol. svého hvězdného soka přemohli těsně 16:14. Pravděpodobně největší překvapení kola obstarali BIG, kteří porazili Outsiders, a to s překvapivě velkou rezervou 16:8.

To bychom měli týmy, které po prvním kole slavily výhry, pojďme teď  však i na ty ostatní. Velmi napínavý mač odehráli Eternal Fire s Dignitas, jejichž zápas musel zamířit až do druhého prodloužení. V něm nakonec byli o chlup lepší Turci okolo woxica, kteří tak nadále živí šanci na Major, jenž by se jim tak hodil.

Boj o to, kdo nebude pod hrozbou vyřazení a naopak, pak též odehráli i frozen a Zero.  Zatímco mladší slovenský zástupce se svými spoluhráči zdemoloval QUAZAR 16:4, Zero to měl proti forZe o poznání těžší. Těsný boj, jenž se přeléval ze strany na stranu, GamerLegion nakonec nezvládli a po prohře 14:16 budou  muset v následujících dnech odvracet hrozbu vyřazení. Jediná prohra totiž znamená konec.

Kompletní výsledky naleznete v našem Zápasovníku, stejně tak jako rozpis pro třetí kolo. To pro naše zástupce nevyšlo zrovna ideálně. Na MOUZ totiž bude v pondělí po poledni čekat velký oříšek v podobě Outsiders (sestava Virtus.Pro), GamerLegion pak namísto „jednodušších“ QUAZAR vyzvou v 17:15 Dignitas, které už musí porazit, aby se následně mohli pokusit o takový comeback, jaký třeba předvedli 9z v americké kvalifikaci.

Štítky: frozen, Zero
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.