Přejít k hlavnímu obsahu

Hvězdný brazilský tým pokračuje v dominanci, naopak všechny evropské týmy jsou venku

19. 4. 2022 | 18:56 VALORANT Reportáž
Jsou před námi poslední dny první mezinárodní akce roku 2022. Velké překvapení se konalo jednak ze strany ZETA DIVISION, kteří předvádějí neskutečné výkony navzdory počátečním neúspěchům, tak i ze strany G2, jenž se překvapivě loučí s Islandem předčasně.
LOUD
LOUD
Zdroj: Twitter

První semifinále akce Masters se konalo mezi DRX a OpTic Gaming. Favorité byly díky dosavadním výsledků rozhodně borci z Koreje a na první mapě to potvrdili. Velký náskok sice skoro zahodili, ale vítězství na Ascendu nakonec dotáhli do konce. Na Ice Boxu se ale už severoamerický celek pořádně probudil , v rozhodujícím kole naprosto zkušeně celou situaci zvládli na výbornou beze ztráty spoluhráče a bylo tedy vyrovnáno. Rozhodnout se mělo na Splitu, kde se nakonec mohli radovat OpTic. Ti přes hromadu pochybností postupují do finále horního pavouka.

Druhý finalista měl být znám během příštích hodin. Poslední evropská naděje v podobě sestavy G2 Esports v semifinále narazila na brazilský super tým. Od začátku byla jasně vidět odvaha členů celku LOUD a styl, jakým zápas hráli, samurajům opravdu nechutnal. Ascend byl po celou dobu v režii Brazilců, kteří naprosto dominantním způsobem získali vedení. Druhá mapa byla jedna z těch výhodnějších pro G2, ale i tady se ukázalo, jaký problém jim dělá agresivní styl hry nepřítel. A nakonec i Breeze skončil v rukou LOUD (13:11), kteří si turnaji dělají největší  zálusk na titul. V cestě jim teď stojí severoamerická sestava OpTic Gaming.

Poražení přece jen dostali druhou šanci, ZETA DIVISION čekala na DRX. Opakoval se tak úplně první zápas turnaje, kde korejská sestava naprosto ponížila japonské ZETA. Tentokrát měl ale zápas naprosto odlišný scénář. DRX na Ice Boxu soupeři podlehli 11:13, Ascend byl nicméně pod kontrolou korejských střelců a své poslední slovo ještě neřekli. Jako by tomu osud chtěl, i tady se stal Split rozhodující mapou a DRX nechtěli zopakovat svůj neúspěch proti OpTic. Dvacetiletý Japonec Tenta „TENNN“ Asai si ale vzal úvodní zápas na Islandu osobně a se svou Raze předváděl show, jakou si musel užít snad každý divák. Byl pro soupeře jak trn v patě a první polovinu zakončili s náskokem 10:2.

 Před DRX tak stál skoro nadlidský úkol a začali výborně, ale vyhrané kolo svým clutchem jim vyrval náruče Laz. O dvě vyhraná kola později to byl opět on, kdo černému koni turnaje zajistil vítězství v sérii a také postup déle. Soupeřem jim měl být lepší z duelu G2 Esports a Paper Rex.

Evropský celek vletěl na první mapu Split s přehledem, po výměně stran se ale ukázal singapurský tým a jeho jedinečný styl. V neuvěřitelné sérii vítězství ztratili jediné kolo. S tímto úspěchem přijali výzvu G2 přejít na jejich domácí hřiště, tedy na Bind. Jenže f0rsakeN udělal z nemožného možné, když singapurská hvězda dala přednost agentovi Yoru. Ten si ještě na mezinárodní scéně nepřipsal jediné vítězství, tedy až do teď. Díky akcím, na které nemohl být nikdo připraven, protože se zkrátka na stagi ještě neodehrály, si f0rsakeN udělal z G2 tréninkové panáky a vytvořil tím další historický okamžik. Poprvé se tak sestava z regionu EMEA nedostala do top 4 mezinárodní soutěže.

Zbylou čtyřku tedy tvoří celky LOUDOpTic Gaming, ZETA DIVISION a Paper Rex. Pokračování Masters bude ještě napínavé a tentokrát musíme vydržet až do pátku. Od 19 hodin to vypukne

Štítky: Valorant Masters
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.