Přejít k hlavnímu obsahu

Otevřeno! Vodafone PLAYzone Arena dnes přivítá historicky první návštěvníky

25. 4. 2022 | 10:00 Aréna
V pražském obchodním centru Westfield Chodov vítá v pondělí 25. dubna první návštěvníky Vodafone PLAYzone Arena, multifunkční esportové centrum rozkládající se na více než 1000 m2. V něm mohou návštěvníci nejen z řad fanoušků esportů sledovat ty nejzajímavější soutěže přímo u baru, zahrát si na téměř 55 herních počítačích nebo si vyzkoušet špičkové herní simulátory a virtuální realitu. Za projektem stojí skupina Prima, jejíž investice do arény se vyšplhaly do desítek milionů korun. Titulárním partnerem projektu je společnost Vodafone.
Vodafone PLAYzone Aréna
Vodafone PLAYzone Aréna
Zdroj: PLAYzone

Zbrusu nové herní doupě bude dostupné jak profesionálním hráčům, tak široké veřejnosti. Návštěvníci se mohou těšit na šedesát herních počítačů, nejnovější herní konzole, virtuální realitu, herní telefony či speciální herní křesla. To vše v příjemném prostředí uvnitř budovy chodovského obchodního centra.

„V letošním roce jsme spustili revoluci v esportu. Představili jsme MČR ve hře Counter-Strike: Global Offensive o 4,5 milionu korun a zároveň otevíráme unikátní esportovou arénu. Bez nadsázky mohu říct, že se jedná o sen, který se proměnil v realitu,“ popisuje výkonný ředitel agentury PLAYzone Lukáš Pleskot.


Ráj pro milovníky gamingu

Na návštěvníky Vodafone PLAYzone Areny čeká na místě moderní bar s bistrem, ve kterém mohou před velkou LED obrazovkou sledovat ty nejzajímavější české i zahraniční soutěže. Pokud si ale budou chtít sami zahrát, mají k dispozici téměř již zmiňované herní vybavení - 60 počítačů, virtuální realitu či herní zařízení jako speciální gamingové křeslo. Všechny tyto vychytávky budou připojeny na superrychlé gigabitové síti od titulárního partnera, společnosti Vodafone. 

„Naším posláním je spojovat lidi a nabízet jim výhody digitalizace. Aréna na Chodově svým vybavením otevírá svět esportu nejen profesionálům, ale právě i širokému okruhu zájemců. Nejlepší okamžiky přicházejí, když nás nic neruší,“ říká Petr Dvořák, generální ředitel společnosti Vodafone. 

Vodafone PLAYzone Arena nebude sloužit jen návštěvníkům, otevírá také firmám marketingové a eventové možnosti, jak prezentovat své herní služby, projekty či produkty. V aréně budou totiž prostory určené pro workshopy, přednášky a další prezentace. V neposlední řadě se zde budou natáčet oblíbené herní pořady vysílané na televizní stanici Prima COOL či CNN Prima News.

Dalšími partnery Vodafone PLAYzone Areny jsou společnosti Samsung, Dell, Logitech, Smarty, Red Bull, HAL3000, Intel, DX Racer, Aorus, Pringles a Pilsner Urquell.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).