Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenská liga o jeden milion korun startuje. Entropiq Prague na úvod YGPS vyzvou eSubu

22. 4. 2022 | 17:15 Counter-Strike 2 Preview
Y-Games PRO Series opět spojí domácí týmy se zahraniční konkurencí. Druhý ročník dlouhodobé soutěže startuje 22. dubna, fanoušci se o každém hracím dni mohou těšit na čtveřici zápasů. Ve hře je 41 tisíc euro, což přilákalo i mnoho zajímavých tváří, jako je aktuálně 24. nejlepší tým světa AGO.
Y-Games
Y-Games
Zdroj: oficiální grafika pořadatele

YGPS 2022 hostí od dubna do července 16 vyvolených týmů. Devět zástupců má domácí scéna, sedm vyzyvatelů se o titul popere ze zahraničí. Největším jménem je polská smečka AGO, velkou kvalitu však přinesou také krajané z PACT. Po dvou zástupcích má německá i maďarská scéna, vedle akademie BIG se můžeme těšit také na B tým slavné organizace Natus Vincere, odkud vzešel Ilya „m0NESY“ Osipov.

Účastníci jsou rozděleni do dvou skupin po osmi, kde se každý utká s každým na jedné mapě. Vítězové obou tabulek postoupí přímo do play-off, poslední týmy ze skupin naopak v lize končí. Zbylá dvanáctka se v Play-In části popere o zbylé místenky ve vyřazovacích bojích o titul. To je ale aktuálně vzdálená budoucnost.

    Rozlosování skupinové fáze

    Každé kolo bude rozděleno vždy do dvou hracích dní, ty úvodní již klepou na dveře. Jedním z hlavních taháků úvodní osmičky duelů bude hned první souboj soutěže, který svedou Entropiq Prague a eSuba. První jmenovaný celek se totiž v podvečer 22. dubna vůbec poprvé představí s novými tvářemi v sestavě.

    Šlágr celý první týden také uzavře, měření sil ENTERPRISE a Dynama Eclot jistě nabídne parádní podívanou. Třetí souboj dvou domácích týmů svedou Cryptova a Dark Tigers. V ostatních případech budou diváci svědky mačů se zahraničním zastoupením. Pro mnohé domácí celky bude YGPS důležitou zkouškou na cestě do Evropy.

    Úvodní hrací den 22. dubna:

    Druhý hrací den 25. dubna:

    Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.