Přejít k hlavnímu obsahu

Známe prvního finalistu Valorant Masters. Kdo se naopak s Islandem loučí?

23. 4. 2022 | 18:05 VALORANT Reportáž
Masters v Reykjavíku vrcholí a ve hře nám už je pouze poslední trojice týmů. Začíná tak boj o cenné kovy, o uznání, ale především o titul. Co nám včerejší utkání nabídlo? naprosto neuvěřitelnou podívanou!
ZETA DIVISION
ZETA DIVISION
Zdroj: Twitter

V boji o finálový spot vyzval OpTic Gaming dosud neporaženou brazilskou sestavu. V první řadě jim ukázal, jak se hraje Breeze. Děj první mapy zarazil snad všechny diváky. Zkušení borci ze Severní Ameriky s naprostým přesvědčením ovládli první mapu způsobem doposud na Islandu nevídaným, když soupeři nechali pouze dvě kola a byli tak tím pádem jediný krůček od vysněného finále.

LOUD tak na Ascednu nesměli chybovat. Naštěstí je mapa jejich rajonem a ukázali, proč letos ani jednou Ascend neprohráli a vyrovnali tak stav v boji o postup. Rozhodnutí padlo na Ice Box a napínavější to být namohlo. Kdo se ale nechtěl spokojit spokojit s porážkou byl Less, který se předvedl opravdu ve velkým stylu svými 33 killy a clutchy, čímž dovedl svůj tým do finále.

Druhý zápas byl mnohem emocionálnější. ZETA DIVISION, jediný japonský kvalifikovaný tým a Paper Rex, poslední naděje regionu APAC, jsou dva oblíbené celky, které si na Masters získali srdce spousty fanoušků. Nicméně se potkaly v přímém eliminačním duelu.

Lepší náladu měli po první mapě určitě singapurští hráči, když smetli soupeře 13:6.Japonsko oplatilo podobnou mincí, když se na Heavenu pomstili drtivým vítězstvím 13:2. Emoce byli hmatatelné a diváci běsnili. Napomohl tomu i vývoj na poslední mapě. Na Splitu bylo dění vyrovnané skoro až do konce, ale lepší nervy a podporu fanoušků prokázala japonská sestava, která tak nadále překvapuje celou scénu.

Paper Rex se tedy loučí, ale byla to pěkná podívaná! Nejlepší trojice se připravuje na změnu formátu, která nám přinese mnohem zábavnější bitvu, protože z Bo3 ze stává Bo5. Komu to pomůže komu ne, se dozvíme již v sobotu od 19 hodin na Twitchi, které rozhodně o bronzové pozici mezi ZETA a OpTic. Dokáží Japonci pokračovat ve svém umění, nebo je zkušenost Američanů dostane na kolena? Vítěz se ve finále následující den utká s brazilským super týmem LOUD.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.