Přejít k hlavnímu obsahu

Bronz putuje do Japonska. V boji o titul se střetne OpTic Gaming s brazilským super týmem

24. 4. 2022 | 09:15 VALORANT Reportáž
Duel, který měl rozhodnout o soupeři brazilské sestavy ve finálovém klání, se uskutečnil mezi japonskými outsidery a zkušeným severoamerickým celkem. Zázračný běh ZETA DIVISION byl ale zastaven, i tak je to nejlepší výsledek, jaký kdy předvedli.
ZETA DIVISION
ZETA DIVISION
Zdroj: VCT

Pro celý japonský region a ZETA DIVISION je to jako sen, dostat se na mezinárodní soutěži tak daleko, ale jak se sami svěřili, neměli v pláno skončit. Chtěli získat titul. V cestě jim stál OpTic Gaming, což byl první NA tým, se kterým se tito borci za své fungování střetnuli. Celou soutěží je poháněla sebedůvěra a podpora jak v týmu, tak od fanoušků. Oblibě diváku se těší také jejich slogan „Nice!“

Boj o účast ve finále odstartoval na Heavnu a ZETA vletěla do zápasu naprosto famózně a po celou dobu si držela velký náskok. Mapu se ale nedařilo uzavřít a severoamerická sestava se tak kolo po kole pomalu přibližovala, až nakonec vyrovnala. Hned na první mapě se tedy šlo do prodloužení. Přes neskutečné výkony všech hráčů, hlavně střelce SugarZ3ro, se podařilo zkušenějšímu celku OpTic obrátit mapu ve svůj prospěch a to v těsném poměru 15:13. 

Japonští hráči se museli s dosavadním výsledkem vyrovnat a připravit se na Fracture. Zde to bylo od ze začátku mnohem vyrovnanější, než se vyměnily strany. Už na Heavnu byl nejdominantnějším hráčem celého střetnutí Marved a zdálo se, že na ve své nadvládě pokračoval i na druhé mapě. Tento Kanaďan plní roli smokera, ale zdálo se, že v tomto důležitém zápase je vším, co OpTic potřebují, v jednom. Po výměně stran se duel proměnil spíše v jednostrannou záležitost, což vedlo k navýšení vedení v sérii.

Pro ZETA DIVISION to před třetí mapou nevypadalo dobře. Bind byl pro mě poslední příležitostí, jak se dostat zpět do tempa. Pravděpodobně se projevila nervozita hráčů, ale také byla vidět zkušenost severoamerického celku. Celý den byla řeč ale stejně jen o jednom hráči. Byl to zase Marved, který nenechal nic náhodě a naprosto přesnou muškou se ukázal v neuvěřitelné formě. Zhatil tak poslední naděje japonské sestavy na finálovou účast a ukončil jejich zázračný běh spodním pavoukem a byl zvolen MVP celé série.

Bronz tedy putuje do Japonska, což je i tak nejlepší výsledek tohoto regionu na profesionální scéně. Ve finálovém klání se tak můžeme těšit na rematch brazilského super týmu LOUD s OpTic Gaming, který byl naposledy naprosto napínavý a plný úžasného Valorantu. Opět od 19 hodin na Twitchi! Kdo se stane prvním šampionem roku 2022?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.