Přejít k hlavnímu obsahu

V Reykjavíku trofej pozvedli bez ztráty jediné mapy hráči OpTic Gaming!

25. 4. 2022 | 20:53 VALORANT Reportáž
Finále Masters, prvního letošního mezinárodního turnaje, mělo podobu semifinálové odvety, přičemž vítězně posledně odkráčeli Brazilci. Ve finálovém duelu si ale tentokrát nervy udrželi borci z OpTic Gaming, když dokázali ovládnout každou mapu a suverénně si dokráčeli pro titul 3:0.
OpTic Gaming
OpTic Gaming
Zdroj: Twitter/VCT

Počátek finálového klání mezi LOUD a OpTic Gaming začal podle výběru brazilského celku na Ascendu, na kterém ještě letos neprohráli, nicméně úvod šel mnohem více soupeři. To donutilo LOUD požádat o timeout, jenže to vývoj hry nijak nezměnilo a před výměnou stran získali pouze 2 kola. Naděje na otočení první mapy přesto stále neumírala a náskok se pomalu zmenšoval. OpTic přece jen nakonec první mapu dokázal uzavřít 13:9 a získat vedení v poslední sérii soutěže.

Na Bindu se severoamerická sestava dostala opět do sedla vypadalo to na velmi podobný průběh jako na Ascendu. Tentokrát se LOUD probudil dříve, než bylo pozdě a první polovinu končili „pouze“ se ztrátou čtyř kol. Skóre se pak skoro instantně vyrovnalo především díky neskutečnému výkonu brazilského talentu Aspase a začala  napínavá tahanice, která přinesla overtime. Hrdinou mapy se stal rozhodně Victor, který spoluhráče podržel v rozhodujících situacích a OpTic tak navýšil své vedení.

Úvody předchozích map LOUD neměl pod kontrolou a to pokračovalo i na Breezu. Největší problémy jim během celé finálové přestřelky působil yay, který má průměrně přes 20 killů na mapu, což z něj dělá největšího zabijáka celého turnaje. I tak se povedlo opět dorovnat a schylovalo se k dalšímu prodloužení. Lepší taktiku zde prokázal zkušenější celek a po napínavém závěru se šampionem první letošní mezinárodní akce stal OpTic Gaming.

Titul Masters tedy opět přebírá NA region, tentokrát v Reykjavíku ale trofej nepozvednou Sentinels, jako tomu bylo před rokem, ale OpTic Gaming, který zde předvedl naprosto dominantní výkon! Odnášejí si také 4 a půl milionu korun a respekt všech účastníků. 

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.