Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot dvakrát vítězí a je ve hře o 2 miliony korun!

26. 4. 2022 | 07:55 Counter-Strike 2 Reportáž
Čtvrtý Pinnacle Cup odstartoval svým prvním hracím dnem, kde naše scéna měla hned své želízko v ohni. Pozvánku do úvodní fáze obdrželo Dynamo Eclot, které na cestě za postupem potkalo soupeře z Francie a Švédska. Po dvou výhrách ale DNE vybojovali postup a zahrají si o krásný prize pool.
Dynamo Eclot CS:GO tým
Dynamo Eclot CS:GO tým
Zdroj: Dynamo Eclot

Pinnacle Cup je oblíbeným mid-tier turnajem, který i ve svém čtvrtém vydání bude pokračovat zajetým formátem. Boj o v přepočtu 2 miliony korun v pondělí vypukl první polovinou pavouka pro šestnáct týmů (nebo čtyřmi Single Elimination skupinami, chcete-li), odkud pouze vyvolené kvarteto postoupí dále.

Pozvánky do hlavní části turnaje jsou zatím neznámé, po pondělním představení už ale víme o prvních týmech, které v pětikolovém swissu nebudou chybět. Předkolo totiž nabídlo šest zápasů, které určily dva postupující. A právě mezi nimi najdeme i Dynamo Eclot, které je dle HLTV žebříčku českou dvojkou.

Prvním soupeřem českého profesionálního týmu byl francouzský celek Falcons Esports, jenž reprezentují bývalí hráči LDLC OL a hvězdný Jayson „Kyojin“ Nguyen Van z týmu Vitality. Ani jeho výkon v BO1 zápase nestačil a především díky palebné síle Víta „nbqq“ Pohlota DNE prošli prvním kolem výhrou 16:12.

Také druhý pondělní zápas byl o všechno. Po výhře nad saúdskoarabskou organizaci tentokrát Dynamo Eclot vyzvalo Švédy ze Savage, kteří vyřadili Case Esports. Série začala soupeřovým Infernem, které bylo opravdu těsné, totéž se ale dá říct o Mirage. Kolem a kolem, oba týmy si ukradly vlastní map picky.

Rozhodovat se muselo až na Dustu, kde se fanoušci podruhé dočkali prodloužení. DNE totiž ztratili nadějné vedení 13:2. I ve druhém případě však český celek prodloužení zvládl a po 40-bombě od nejnovějšího přírůstku Martina „Dytor“ Handla má jistou účast v hlavní části! Teď jen čekat, koho v ní vyzvou.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.