Přejít k hlavnímu obsahu

Situace v Entropiq Prague byla těžko udržitelná, rozpovídal se šéf o změnách v týmu

27. 4. 2022 | 15:45 Counter-Strike 2 Rozhovor
Angažování dvou zahraničních hráčů všechny překvapilo. Entropiq Prague se vydal novou cestou a během následujících měsíců se ukáže, jestli je správná. Do pozadí všech změn se rozhodl uvést fanoušky týmu sám CEO organizace Daniel Kloud, který se ve včerejším videu vyjádřil ke všem klíčovým částem dění za oponou.
Daniel Kloud – CEO organizace Entropiq
Daniel Kloud – CEO organizace Entropiq
Zdroj: Entropiq

Entropiq Prague v úvodu roku 2021 ovládli Tipsport COOL ligu bez ztráty jediné mapy a nikdo o jejich pozici nepochyboval. Všechno se ale po čase začalo měnit. „Když jsme se v létě minulého roku rozhodli učinit poměrně zásadní změny v Entropiq Prague, bylo to z toho důvodu, že jsme měli pocit, že ten tým dosáhl svého potenciálu a že se dál už nebude zlepšovat. Přestože to tehdy byla stabilní česká dvojka, mysleli jsme si, že se nedokáží ještě více prosadit v Evropě, což bylo jednoznačným cílem,“ řekl Kloud důvody změn v sestavě a akvizice ze zahraničí.

„Vzali do proto do týmu velezkušeného zahraničního analytika Rejina, rozloučili jsme se s capseNem, dali jsme MoriiSka na AWP a vzali jsme Kwertzze,“ shrnul, co se vše událo. „Očekávali jsme, že dojde ke krátkodobému poklesu výkonnosti, protože tým kompletně překopal svůj styl a učil se hrát CSko prakticky od začátku. Věřili jsme, že v relativně krátkém horizontu se tým odrazí ode dna a výsledkově se vrátí tam, kde byl předtím, s tím, že bude mít mnohem větší potenciál jít ještě dál,“ popsal Kloud, jaké byly v té době představy v pozadí celé proměny.

Realita ale byla mnohem bolestivější. Na domácí scéně se po zbytek roku nedařilo. „Celý ten proces bohužel trval déle, než jsme čekali, téměř celý první půlrok jsme byli v nějaké fázi budování a doufání. Až ke konci roku nám svitla naděje v podobě ESEA Advanced, kde kluci předvedli skvělou jízdu. Pro nás to bylo potvrzení toho, že ta cesta dává smysl. Proto jsme se rozhodli ve stejném složení pokračovat v i letošním roce,“ prozradil CEO Entropiqu.

Po překvapivém setrvání ve stejném složení však proces najel na špatnou kolej a bylo třeba něco změnit. „Bohužel jsme se vrátili tam, kde jsme byli, a poměrně konzistentně jsme prohrávali oficiální zápasy na té nejvyšší české úrovni. To už bylo samozřejmě těžko udržitelné, jak pro nás jako pro klub, tak i pro hráče, protože všichni chtějí vítězit a šňůra proher ve významných zápasech byla příliš dlouhá,“ hovoří o další vlně změn v týmu.

Tipsport CS:GO Bratislava znamenal pro pražskou sekci Entropiqu vyhoření a jasný impulz. „Po skončení turnaje v Bratislavě bylo proto praktické jisté, že se něco musí stát a vlastně každý jeden z hráčů očekával, že i on může být předmětem nějakých změn,“ naznačil Kloud, jaká asi byla mezi hráči nálada. „Bohužel, do téhle situace jsme se dostali uprostřed rozběhnuté sezóny, kdy bylo velice omezené množství hráčů na trhu a my jsme tak věnovali maximální úsilí v krátkém období k nalezení těch nejlepších možných doplňků do týmu.“

Pro koho se Entropiq Prague nakonec rozhodli, ale všechny překvapilo. „Nakonec jsme našli německého střelce j1NZA a rakouské AWP sesLa, kteří do týmu perfektně zapadli ve smyslu komunikace a chemie,“ uvedl šéf organizace. „Zároveň už v prvním BO1 zápase proti eSubě potvrdili, že ten tým má nějaký potenciál. Byť samozřejmě nechci BO1 nějak přeceňovat,“ zmínil Kloud úspěšnou premiéru sestavy ve zbrusu novém složení.

Jak to ale bude s hráči, kteří zmizeli ze základní sestavy? Nejvíce se čekalo, co bude s AJTTem, jeho další krok je ale mírně nečekaný. Dává však velký smysl. „AJTT se rozhodl, že si dá krátkou pauzu od CSka a my věříme, že v létě se nám vrátí ještě silnější a s mnohem větší motivací.“ Ve druhém případě je to však jasné. „HONES je bohužel ten, který změny v sestavě „odnesl“, byl posazený na lavičku.“ Sám hráč se již na Twitteru vyjádřil, že jeho motivace nebyla v poslední době ideální, protože nic ve hře nefungovalo a nedařilo se najít žádné řešení.

Následující měsíce budou pro Entropiq Prague klíčové. Jinak bychom se ještě v letošním roce mohli dočkat další větší obměny. „Ten aktuální projekt má tříměsíční horizont. Čeká nás poměrně hodně turnajů a lig a našim cílem je během těchto tří měsíců vrátit se do TOP 3 v CZ/SK a následně si v létě vyhodnotit další kroky,“ uzavřel Kloud své vyjádření. Tipsport CS:GO Online se blíží, pro EIQ půjde o jednu z největších příležitostí se ukázat.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.