Přejít k hlavnímu obsahu

Emerickson o WD_BLACK FIFA: Našel jsem tu potřebnou stabilitu v týmu, herně se cítím dobře

28. 4. 2022 | 15:35 EA SPORTS FC 24 Rozhovor
Jan „Emerickson“ Krupička patří mezi stálice česko-slovenské FIFA scény. Své kvality potvrzuje i během WD_BLACK FIFA turnaje, kde se v prozatímní tabulce drží na průběžné třetí příčce. Postup do finálové fáze turnaje by se mu neměl vyhnout. Herní pohodu sám potvrdil. „Našel jsem tu potřebnou stabilitu,“ pochvaluje si Emerickson.
Jan "Emerickson" Krupička
Jan "Emerickson" Krupička
Zdroj: AC Sparta Esports (s povolením)

Jak jsi zatím spokojený s průběhem WD_BLACK FIFA?

Z každého turnaje se mi povedlo urvat nějaké body. Z toho prvního dokonce druhé místo, což je super. Zatím to tedy s postupem vypadá dobře a jde to podle plánu.

Zatím se velice daří Matejsovi. Vnímáš ho jako velikého favorita na výhru?

Těch favoritů je určitě víc. Je vidět, že teď má to svoje momentum, daří se mu a vypadá nebezpečně.

Po vašem vzájemném finále se Matejs nechal slyšet, že kdyby sis akce více připravoval, porazil bys ho klidně 5:0. Souhlasíš s ním? Je třeba na tomto zapracovat?

Z části je to asi pravda, nicméně tohle je můj herní styl. Hraji daleko víc dopředu než ostatní, snažím se hodně střílet i z pozic, ze kterých to ostatní nečekají. Samozřejmě FIFA je nevyzpytatelná a někdy to tam zkrátka nepadne z ničeho, ať už člověk se snaží sebevíc. To byl asi jeden z těch zápasů.

V první otevřené kvalifikace jsi mimo stream nestačil na Mrkyho. Můžeš trochu přiblížit celou BO2?

Asi trochu nešťastný zápas, ale nic, co bych nezkousnul. Mrky je kvalitní hráč a udělal tento ročník velmi dobrý progres. Penalty už jsou loterie, kde mě můj Van der Sar nepodržel. Spíš mě mrzí, že jsem si neudržel to vedení, ať už v prvním, nebo druhém zápase.

Celý ročník FIFA probíhají různé změny v gameplayi, vyhovuje ti momentální meta ve hře?

Snažím se adaptovat a momentálně se cítím herně dobře. Našel jsem tu potřebnou stabilitu v týmu, formaci a herním stylu a postupně ještě nějaké věci zlepšuji. Zda mi to sedí? Těžko říct, tam je to spíš hlavně o té adaptaci. Stále ale volám po svižnější a útočnějším FIFĚ.

Kdybys porovnal FIFA 22 a FIFA 21, který ročník hodnotíš pozitivněji?

Po těch všech updatech asi velmi podobně. Každá má svoje plusy a mínusy. Nebyly to nejhorší ročníky, ale ani nejlepší.

Emerickson se svým spoluhráčem Casterem
Emerickson se svým spoluhráčem Casterem
: AC Sparta Esports (s povolením)

Do FIFY dorazily Icon Swaps 3. Co budeš brát a líbí se ti event?

Vypadá to na +93 moments pack a pak k tomu ostatní balíčky kvůli fkartám do SBC a nebo čistě zkusit štěstí, jestli nepadne nějaká hratelná TOTS karta.

Zanedlouho začíná zmiňovaný Team of the Season. Na jakou kartu máš zálusk a chtěl bys ji do týmu?

Nejvíc jsem se těšil na hráče Chelsea jako Rüdiger nebo James. Bohužel se je EA rozhodla vynechat kvůli tomu všemu, co se děje kolem Abramoviče. Nenapadá mě TOTS karta, na kterou bych se vyloženě těšil. Já chci během toho proma především přivést moments R9.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).