Přejít k hlavnímu obsahu

Jak dopadl vstup SINNERS do nového světa? Kappa je 6. nejlepším hráčem planety!

28. 4. 2022 | 12:47 Trackmania Reportáž
Nejnovější hra ze série Trackmania je tu s námi už dva roky. Za tu dobu se stabilizovala scéna, na špici vylétla nová jména a stejně tak se pokouší do světa TM prorazit i nové týmy. Jedním z nich jsou i SINNERS, kteří v našich končinách úspěšnému titulu dali jako první šanci před několika týdny. Jak dopadla jejich úvodní sezóna?
Nejlepších šest hráčů světa
Nejlepších šest hráčů světa
Zdroj: Trackmania Grand League

SINNERS rádi zkouší nové výzvy a jednou z nich byl i vstup do světa Trackmanie. Angažovat hvězdu kalibru Martina „Kappa“ Krompolce se nepoštěstí každý den, a tak si hříšníci odkroužili svou první sezónu na poli dalšího titulu. Kappa přitom do liberecké organizace zamířil po štaci v samotném týmu McLaren.

Někdejší světový šampion, a král historicky první sezóny dnešní nejvyšší soutěže Trackmania Grand League, nechybí mezi elitou dodnes. V ní dlouhodobě zářil vedle někdejšího spoluhráče Marka „tween“ Pachera, ten ale po menší aktivitě propadl do druhé ligy, z níž se mu v letošní jarní sezóně postoupit nepodařilo.

Kappa do TMGL Spring vstoupil pomalejším tempem, první dva týdny základní části patřil mezi nejpomalejší závodníky na trati. Ve třetím týdnu však zazářil a 2. místem si hodně polepšil. Po sérii konzistentních výkonů se mu sice poslední týden vůbec nevydařil, i přesto si 8. místo těsně udržel a postoupil do play-off.

Martin „Kappa“ Krompolc
Martin „Kappa“ Krompolc
Foto: Trackmania Grand League

Ve finálové devítce plné hvězd zvládl český závodník první kolo a postoupil mezi 6 nejlepších hráčů světa. V konkurenci mistrů světa či šampionů minulých sezón se už bohužel dále dostat nedokázal. Ve druhé části finále spolu s mimem získali jediný bod a místenka ve finálové čtyřce jim utekla. Kappa končí na děleném 5. – 6. místě, což je i tak zlepšení oproti posledním dvěma sezónám, kdy se do play-off bohužel nekvalifikoval.

Titulová bitva však nabídla parádní podívanou, jak bývá zvykem. Začátek dobře vyšel historicky nejlepšímu hráči Carl Jr., otěže však převzal Australan Mudda, který si zajistil finále jako první. Hned posléze jej však kanadský soupeř následoval a Pac se musel spokojit pouze s bronzem, který ukořistil před Brenem.

Také tváří v tváří, 1 proti 1, se Muddovi dařilo a z finálové BO5 opanoval první dvě mapy. Carl Jr. však srovnal a vypadalo to, že má navrch. Rozhodovat muselo až to vůbec poslední kolo závěrečné mapy TinyGap, kde oba závodníky po celou dobu až do poslední zatáčky dělily opravdu ty nejmenší detaily. Mudda to však dokázal a s rozdílem pouhých 6 tisícin (viz video níže) zaznamenal největší úspěch kariéry, a to naprosto zaslouženě!

Před další sezónou Trackmania Grand League uvidíme hráče jezdit i jinde, Kappa se ve dvojici s tweenem v květnu zúčastní kvalifikace do ZrT Cupu. Česko-slovenská scéna tak brzy bude mít opět komu fandit.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.