Přejít k hlavnímu obsahu

BLAST Premier míří do semifinále! Které celky u nás budete moci exkluzivně sledovat i nadále?

29. 4. 2022 | 08:10 Counter-Strike 2 Reportáž
Evropská část BLAST Premier Spring Showdown 2022 má za sebou první kolo. Vypadalo to, že Bad News Eagles všechny překvapí a eliminují NiP, nakonec však ani jeden z favoritů nezaváhal a postoupili dál. Pojďme si teď čtvrtfinále zrekapitulovat, ale ještě předtím nezapomeňte, že celý turnaj můžete sledovat na našem Twitch kanále!
BLAST Premier Spring Showdown 2022
BLAST Premier Spring Showdown 2022
Zdroj: BLAST Premier

Zatímco Heroic bez problému porazili asijský celek NKT 2:0, jejich budoucí soupeři z ENCE to tak jednoduché neměli. Stáli proti nim Copenhagen Flames, kteří se bez jediného problému týden zpátky probojovali na Major. Boj se přeléval ze strany na stranu, za delší konec provazu ale na rozhodující třetí mapě tahali právě hráči okolo Snappiho, kteří postupují dál. Svoji hru však musí vylepšit, ta z dneška totiž bude na Heroic krátká. Stále však jde o souboj čtyřky a pětky světového řebříčku, potenciální vítěz se tak určuje jen těžko.

V opačné síti pavouka porazili Astralis španělské Movistar Riders bez ztráty mapy, podobně jako jejich krajani též nezaznamenali nějaké větší problémy. Výkony dánského velikána nejsou zatím moc dobré, teď je však  šance zase vystřelit nahoru.

Jako poslední se na serveru objevili Bad News Eagles a NiP. Favorit byl jasný, jenže BNE všechny překvapili drtivou výhrou první mapy. Nindžové se pak sice vzpamatovali, na rozhodujícím Infernu ale pořád balancovali na hraně vyřazení. Nakonec si však po zvládnutém prodloužení mohou oddychnout a připravit se na možná ještě těžší souboj s Astralis, do kterého musí nastoupit úplně v jiném nasazení.

A americký kontinent? Tam se zatím stihlo odehrát pouze jedno kolo, avšak i tak už stihli GODSENT zaznamenat další překvapení v podobě eliminace nemastných Evil Geniuses. Další zápasy se odehrají v následujících dnech, stejně jako finální boje v naší evropské části. Heroic jdou na ENCE v pátek v 16:30, NiP se pak postaví Astralis o den později v 16:30. Nezapomeňte na to, že oba zápasy pro vás exkluzivně vysíláme na našem Twitch kanále!

Štítky: BLAST PREMIER
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.