Přejít k hlavnímu obsahu

Ideální šance proplout na mezinárodní scénu! Kvalifikuj se do CEE Champions

4. 5. 2022 | 14:10 Counter-Strike 2 Turnaj
Třetí ročník CEE Champions se nezadržitelně blíží. Vloni se k cennému kovu z domácí scény nikdo neprostřílel, avšak v první sezóně vybojovali bronz na evropské scéně tehdy ještě nepříliš ostřílení SINNERS Esports. Následně pak, jak všichni víme, vystřelili do výšin tehdy nepoznaných. Potvrdili tím, že východní Evropa je ideálním místem pro vstup na mezinárodní scénu. Nenech si to ujít ani ty, dej dohromady partu kámošů a přijď se porvat o životní postup!
CEE Champions
CEE Champions
Zdroj: grafika PLAYzone

CEE Champions je soutěž pro týmy z části střední Evropy, celé východní Evropy a Pobaltí. Celkem se jí ve třetí sezóně účastní zástupci osmnácti států, Česko a Slovensko v ní pak jakožto jeden region mají k dispozici hned tři místa. Celý turnaj, od základních skupin až po play-off, bude probíhat necelý měsíc a zúčastnit se ho může naprosto každý, kdo projde kvalifikací. Motivace je velká, ve hře je totiž oproti loňsku téměř milion korun!

Hlavní část kvalifikace pro CZ/SK region přivítá dvanáct týmů – čtyři účastníky určí první otevřená kvalifikace, další čtveřice pak vzejde z druhého kvalifikačního turnaje. Tu zbylou utvoří pozvané kvarteto špičkových domácích celků.  Sečteno a podtrženo, kvalifikační cyklus se pro domácí scénu skládá ze dvou otevřených kvalifikací a následně jedné uzavřené. 

Největšími favority na postup bude právě kvarteto z finální části kvalifikace. Pozvánku přijali ENTERPRISEeSuba a Dynamo ECLOT. Všem třem se vloni kvalifikovat nepovedlo,  avšak letos už by jim to klapnout mělo. Posledním jménem je pak ostravská CRYPTOVA, jejíž dva hráči, MAXX a zyored, už vloni v mixu Headhunters společně s Entropiq Prague a Sampi.Tipsport ochutnali slast postupu. O to samé se pokusí i letos.

Harmonogram CZ/SK kvalifikace CEE Champions:
Úterý 3. května od 18:00    CEE Champions - 1. open kvalifikace
Středa 4. května od 18:00CEE Champions - 2. open kvalifikace
Čtvrtek a pátek 5.-6. května od 18:00CEE Champions - Closed kvalifikace 

Celá kvalifikace je otevřená naprosto komukoliv. Stačí jen poskládat svou vysněnou pětku a postup ke zmíněné čtyřce do boje o tři fleky v hlavní části CEE Champions se může stát realitou. A šance vůbec nejsou mizivé, ve velkém single-elimination pavouku vám totiž stačí projít jen do semifinále.

Pro více podrobností ohledně pravidel či harmonogramu se podívejte přímo na stránku daného kvalifikačního turnaje výše, kde se pak i zaregistrujete. Pečlivě si však už nyní zapamatujte následující úterý a středu, protože právě v těchto dnech obě dvě otevřené kvalifikace vypuknou. A pokud byste dokázali postoupit, počítejte s tím, že uzavřená kvalifikace proběhne 5. a 6. května a bude se celá živě vysílat na našem kanále PLAYzone.

Harmonogram CZ/Sk kvalifikace do CEE Champions
Harmonogram CZ/Sk kvalifikace do CEE Champions
Foto: grafika PLAYzone
Štítky: CEE Champions
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.