Přejít k hlavnímu obsahu

Hvězdné organizace odcházejí s prázdnou, o 500 tisíc korun si zahraje tým Fadee Gaming!

2. 5. 2022 | 10:10 Counter-Strike 2 Reportáž
Tipsport CS:GO Online započala první otevřenou kvalifikací. Ještě než v průběhu tohoto týdne oznámíme a potvrdíme osmičku pozvaných týmů do hlavního eventu a uzavřené části kvalifikačního cyklu, poznali jsme první úspěšný celek z otevřeného pole.
KanoO, heysek a TDH1
KanoO, heysek a TDH1
Zdroj: Fadee Gaming

Bratislava je minulostí, všechny pohledy se upírají k druhému velkému turnaji sezóny. Tipsport CS:GO Online proběhne až v červnu, už nyní jsou však na programu kvalifikace, konkrétně ty otevřené pro všechny. První šanci na úspěch si nenechalo ujít 19 týmů, mezi nimiž došlo k mnoha zajímavým střetnutím.

Turnaj započal skupinovou fází, která je nastavena tak, aby si zahrál a užil zábavu opravdu každý. Z velkých jmen se nejvíce dařilo Dark Tigers, kteří prošli svojí skupinou jako nůž máslem. Vedle týmu z Brna a Online Vision Gaming byli dalším velice překvapivým postupujícím z prvního místa hráči RVG.BlackTrains, kteří za sebou nechali Team Moops a do play-off vedle tohoto dua vůbec nepostoupili střelci ze Semtex.Brute.

Vyřazovací boje už ale byly jinou kávou. Hned tři zmínění vítězové skupin totiž skončili již ve čtvrtfinále. Brno nestačilo na Fadee Gaming, RVG.BlackTrains padli s akademií Entropiq Future a tentýž osud potkal Online Vision Gaming s eSuba Youngsters. Právě tyto B týmy známých domácích organizací svedly semifinálový souboj, který na dvou mapách lépe vyšel o něco známějším reprezentantům modré krve.

Z horní části pavouka prošli do finále hráči Fadee Gaming, kterým uvolnili cestu Dark Tigers, jenž nemohli pokračovat kvůli pozdně nahlášené kolizi se souběžně hranou soutěží a následnou nedohodou s týmy. Takovou příležitost chtěli Fadee využít na maximum, což se potvrdilo v samotném finále. TDH1, heysek, KanoO, WILDCHASER a warden si po tvrdém boji s eSuba Youngsters poradili a míří do uzavřené kvalifikace.

Harmonogram kvalifikace na Tipsport CS:GO Online:
Sobota 30. dubna1. otevřená kvalifikace
Sobota 7. května2. otevřená kvalifikace
Sobota 14. května3. otevřená kvalifikace
Sobota 21. května4. otevřená kvalifikace
27. až 29. květnaUzavřená kvalifikace
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.