Přejít k hlavnímu obsahu

Kočky se podílejí na vývoji her! Podívejte se, jak to malým pomocníkům jde v mocap oblečcích

3. 5. 2022 | 19:56 Zajímavost
Kvalita a grafických design některých dnešních her je úplně bechderoucí. Často se na vývoji uvěřitelných a komplexních scén, ať už jde o boj nebo třeba hrané dialogy, podílejí také opravdoví herci. Klíčem k úspěchu je technologie motion capture, kterou pravděpodobně už znáte z filmů. Jestli si myslíte, že vás nic nemůže překvapit, tak to jste určitě ještě neviděli kočku v mocap oblečku!
Kočičí pomocník a motion capture
Kočičí pomocník a motion capture
Zdroj: Game Science

Půjdeme rovnou k věci. Už je to pořádná doba od momentu, kdy čínské indie studio Game Science poprvé zveřejnilo video z plánované hry Black Myth: Wukong. Má se jednat o další fantasy příběhovku, kde také nebude chybět spoustu rozličných monster a protivníků. A samozřejmě bossů. Hráči si tak budou moct užít parádní zážitek, který si navíc vychutnají v Unreal Enginu 5.

Konečně se objevily nové informace. Studio oslavilo letošní čínský rok tygra novým vtipným videem, které nám nejen umožnilo nahlédnout na další pokrok ve hře, ale i na samotný vývoj. Game Science plánují famózní a originální zážitek a údajně používají spoustu vlastních a unikátních technologií. Když jsme si mysleli, že to nejlepší už dávno prozradili, řeč přišla na motion capture a nečekané talentované herce... kočky.

Ve videu můžeme vidět malé chlupaté pomocníky nacpané do mocap oblečků, jak pobíhají po studiu a tým vývojářů je pečlivě dokumentuje. Čičiny jsou prý pro snímání pohybů úplně perfektní, protože jsou nepředvídatelné. Občas tým do jejich aktivit zasahoval, ale většinu času si kočky dělaly, co se jim zachtělo. A na co mají být použita tato data? No přeci na epické bossfighty! Ve videu s trochou nadsázky najdeme zabugovanou a nedodělanou ochutnávku ze hry.

Co je na tom všem pravdy? Od všeho trochu. Video zčásti vzniklo jako vtípek k oslavě roku a záběry s roztomilými mazlíčky si vývojáři nemohli odpustit. Pravdou ale je, že tým neúnavně na hře pracuje, používá některé vlastní technologie a pro motion capture některých monster a bossů skutečně používá zvířata. Jak to nakonec dopadne a jestli kočičí pomocníci odehrají zásadní roli, to se pravděpodobně dozvíme až po vydání hry.