Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS, GuardiaN a další hvězdy. Tipsport CS:GO Online zná pozvané týmy i pozměněný formát kvalifikace

4. 5. 2022 | 08:50 Counter-Strike 2 MČR
Druhý velký turnaj sezóny už započal svůj kvalifikační cyklus. Ten si může dovolit vynechat pouze nejlepší osmička týmů, která si dle MČR žebříčku po Tipsport CS:GO Bratislava a prvním přestupovém období roku zajistila pozvánky – ať už přímo do hlavního turnaje, nebo do uzavřené části kvalifikace. Zkusit štěstí a vyzvat je můžeš i ty!
SINNERS vs. ENTERPRISE
SINNERS vs. ENTERPRISE
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Tipsport CS:GO Online slibuje velkou podívanou, samotný hlavní turnaj však proběhne až v červnu. I přesto jde o velké téma, protože spousta týmů před dalším důležitým turnajem letošní sezóny změnila sestavu, takže se můžeme již nyní těšit na velké představení nových složení. A také na nové vyzyvatele.

Kvalifikační cyklus totiž vypukl již o minulém víkendu, kdy uspěli Fadee Gaming. Jejich další následovníci se otevřenými boji budou muset popasovat poupraveným formátem otevřené kvalifikace, do které se i nadále může zapojit naprosto každý! Nadále však platí, že každý – nezávisle na skillu – si zahraje několik zápasů.

Od druhého ze čtyř otevřených turnajů, na které jsou vyhrazeny následující víkendy, měníme formát ze dvoudenní na jednodenní kvalifikace. Důvodem je kolize s nedělními koly Sazka eLEAGUE, jež se týká mnoha ambiciózních týmů, které si ale nevysloužily pozvánku do uzavřené kvalifikace ani hlavního turnaje. Začínat v sobotu budeme nově v 13:00 a semifinále se z BO1 mění na BO3, abychom vše stihli dohrát v jediném dni. Finále o postup nadále zůstává BO3 kvůli důležitosti klíčového zápasu kvalifikace (více o formátech).

Vedle úpravy formátu je ideální čas také na odhalení pozvaných týmů. Vzhledem k tomu, že Tipsport CS:GO Online se nebude týkat zahraničních celků, tak máme připravenu osmičku pozvánek pro domácí sestavy.

Hlavního turnaje o 500 tisíc korun se s jistotou zúčastní SINNERS, ENTERPRISE a Dynamo Eclot, vzhledem k rovnosti bodů se o 4. přímý slot utkají v dodatečném rozstřelu eSuba a Entropiq Prague. Ve hře je kromě prize poolu důležitý bod do milionového Tipsport Grand Slamu, který nikdo nechce nechat ladem.

Do uzavřené kvalifikace o čtyři sloty nastoupí poražený z rozstřelové dvojice, dále týmy 1dayHeroes, Cryptova a také nová hvězdná soupiska Sampi.Tipsport. Ta se po přestupovém období drží pouze 25 bodů před zbývající dvojicí bodovaných týmů, už na konci měsíce se tak můžete těšit na comeback GuardiaNa!

Harmonogram kvalifikace na Tipsport CS:GO Online:
Sobota 30. dubna1. otevřená kvalifikace
Sobota 7. května2. otevřená kvalifikace
Sobota 14. května3. otevřená kvalifikace
Sobota 21. května4. otevřená kvalifikace
27. až 29. květnaUzavřená kvalifikace
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.