Přejít k hlavnímu obsahu

Frozen uspěl, vedle Entropiq se na IEM Dallas kvalifikovali i MOUZ

5. 5. 2022 | 08:10 Counter-Strike 2 Reportáž
Potřebovali to jako sůl. MOUZ po nepovedené kvalifikaci na Major postupují na IEM Dallas, když ve finále spodního pavouka uzavřené kvalifikace porazili BIG. Tím tak doplnili již kvalifikované Entropiq.
MOUZ
MOUZ
Zdroj: ESL | Adela Sznajder (s povolením)

Souboj MOUZ a BIG o to, kdo jako druhý a zároveň poslední postoupí na milionový IEM Dallas, měl před začátkem mírného favorita. Byl jím právě plně německý celek, který sice mohl být zklamán po neúspěchu ve finále horního pavouka, avšak dříve ve druhém kole dokázal MOUZ porazit 2:1.

Souboj se rozjel na mapě Ancient, volbě mezinárodního celku. Začalo se v pomalejším tempu, po první polovině to bylo ve prospěch BIG pouze 9:6. Druhá polovina ale lépe sedla MOUZ jakožto obráncům, kteří svého soka nejdříve dotáhli, aby ho pak ve strhujícím finiši porazili 16:13 . 

Dobrou obrannou hru spojenou s bodem na zádech si MOUZ přenesli i na Vertigo. BIG se za teroristy zmohli pouze na pět bodů, potřebovali tak předvést dobrou CT stranu. A to se jim povedlo. Jeden bod střídal druhý, zápas došel do prodloužení. V něm ale myšáci opět zapnuli svůj motor, zvítězili 19:17 a mohli slavit. Po zklamání v Major kvalifikaci totiž získali pozvánku na turnaj se špičkovým zastoupením, kde opět mohou vystřelit.

Na závěr je též třeba pochválit výkony frozena. Bez něj by tato tradiční evropská organizace jen těžko doplnila Entropiq v letadle do Dallasu.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.