Přejít k hlavnímu obsahu

Pokračování historické trenérské kauzy. Tresty zasáhly hned 134 osobností, ovlivní i Major

5. 5. 2022 | 19:45 Counter-Strike 2 Kauza
Kauza trenérského bugu v CS:GO má dalších necelých pět desítek případů. Zneužívání chyby ve hře, která dávala trenérům velikou výhodu nad soupeři, již bylo v minulosti vyšetřováno. Teď přichází další vlna. Mezi trenéry potrestanými ESIC jsou také tři, kteří se měli ukázat na nadcházejícím PGL Majoru v Antverpách.
Luis "peacemaker" Tadeu
Luis "peacemaker" Tadeu
Zdroj: ESL

ESIC ve čtvrtek večer oznámil další vlnu zákazů spojených s nechvalně známým coaching bugem. Podle agentury bylo vyšetřováním ovlivněno hned 134 lidí ze CS:GO komunity. „ESIC uvádí tří zjištěné formy spectator bugu, které mají dohromady dopad na 134 účastníků,“ stojí v oficiálním vyjádření.

Hned tři trenéři byli vyloučeni z blížícího se PGL Majoru. Ani největší turnaj CS:GO scény se tak nevyhne trestům. Konkrétní jména ESIC neuvádí. Jedním jménem by měl podle zahraničních novinářů být Luis „peacemaker“ Tadeu.

Délka zákazů se bude odvíjet od typu bugu.

Více informací o další vlně banů souvísejících s coaching bugem naleznete na oficiálním webu ESIC.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).