Přejít k hlavnímu obsahu

Favorité vítězní, o Evropu se utká nejužší tuzemská špička. Postoupí jen tři

6. 5. 2022 | 12:34 Counter-Strike 2 Reportáž
Uzavřená kvalifikace CEE Champions zná čtveřici nejlepších mančaftů. Do semifinále se probojovaly všechny nasazené celky - eSuba, Enterprise, Dynamo Eclot a Cryptova. Na evropském turnaji jsou ale pro česko-slovenské celky rezervovaná pouhá tři místa. Kdo si vytáhne černého Petra? Uvidíš během live streamu na Twitch kanále PLAYzone.
Martin "Pechyn" Pechoušek
Martin "Pechyn" Pechoušek
Zdroj: PLAYzone

Během prvního dne uzavřené kvalifikace se překvapení nekonala. Top 4 pustila soupeřům ve čtyřech BO3 sériích pouze jedinou mapu, když Team Narcis obral Cryptovu. Žádné další drama ale na pořadu dne nebylo. Česko a Slovensko pošle na CEE Champions elitní skupinu střelců.

První semifinále se odehraje od 18:00 mezi ENTERPRISE a Cryptovou. Mezinárodní sestava EP nastupuje na uzavřené kvalifikace CEE Champions s Matějem „stinx“ Štorkem v roli pátého. Permanentní záplata za Matúše „Matys“ Šimka stále není známa. I s náhradníkem jdou ENTERPRISE do boje o finále v roli mírného favorita. Mimo stream se pak uskuteční bitva eSuby a Dynama Eclot

Od 21:00 budou moci diváci sledovat boj o třetí místo, který rozhodne o posledním česko-slovenském postupujícím.

CEE Champions je soutěž pro týmy z části střední Evropy, celé východní Evropy a Pobaltí. Celkem se jí ve třetí sezóně účastní zástupci osmnácti států, Česko a Slovensko v ní pak jakožto jeden region mají k dispozici hned tři místa. Celý turnaj, od základních skupin až po play-off, bude probíhat necelý měsíc a zúčastnit se ho může naprosto každý, kdo projde kvalifikací. Motivace je velká, ve hře je totiž oproti loňsku téměř milion korun!

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).