Přejít k hlavnímu obsahu

Evropská legenda po čtyřech letech slaví titul, Karmine Corp znovu vítězní

7. 5. 2022 | 22:05 League of Legends Reportáž
Potřetí v řadě ovládla francouzská organizace Karmine Corp European Masters. Ve finále druhé nejvyšší evropské soutěže porazili KC své staré známé z LDLC OL. Hvězdný mančaft v čele s Martinem „Rekkles“ Larssonem nezklamal, šampioni LFL se zmohli pouze na jediný bod.
Martin "Rekkles" Larsson
Martin "Rekkles" Larsson
Zdroj: Twitter.com/RekklesLoL

Nebyla to jednoduchá cesta. Karmine Corp, nejúspěšnější organizace v historii European Masters, si prošla všemi etapami turnaje a triumf si tvrdě vybojovala. Francouzský obr se musel procpat kvalifikací, základními skupinami a play-off.

Finálová BO5 série začala podobně jako poslední měření KC a LDLC OL ve vyřazovací části LFL. I tehdy začal celek spojený s fotbalovým klubem Olympique Lyon vítězně. Jenže v boji o trofej pro vítěze European Masters už na první úspěch LDLC navázat nedokázali.

Následné tři půlhodinové vítězství Karmine Corp znamenali jediné - třetí evropský triumf jedné z nejmladších organizací starého kontinentu. Švéd Martin „Rekkles“ Larsson, legenda profesionálního League of Legends, slaví první trofej od roku 2018, kdy s Fnatic ovládl LEC.

Slavná jména však svým finálovým výkonem zastínil Lucas „Saken“ Fayard. 23letý midlaner naprosto dominoval. Ani Rekkles ani Lucas „Cabochard“ Simon-Mesle nebyli MVP zápasu. Byl to právě midlaner Saken, jenž se blýsknul parádní show, za kterou by se nemuseli stydět ani přední hráči LEC.

Kompletní sestava Karmine Corp má s organizací podepsanou smlouvu do konce roku 2022. Uspokojí se však s druhou ligou?

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).