Přejít k hlavnímu obsahu

Mix s hráči Sampi.Tipsport nebo Inside Games ovládl 2. kvalifikaci Tipsport CS:GO Online

8. 5. 2022 | 11:46 Counter-Strike 2 Reportáž
Druhý velký turnaj sezóny každým týdnem poznává další týmy, které se poperou o krásný prize pool 500 tisíc korun. V sobotu byla na programu druhá otevřená kvalifikace, z níž postoupil šestý účastník uzavřené části cesty na Tipsport CS:GO Online. Celkem 19 týmů se popralo o postup, kdo tedy dokázal uspět?
Filip „Darber“ Böhm
Filip „Darber“ Böhm
Zdroj: PLAYzone / MČR

Hon za MČR pokračuje. Na základě zpětné vazby od týmů jsme se rozhodli od druhé otevřené kvalifikace na Tipsport CS:GO Online upravit formát tak, aby neznevýhodňoval týmy, kterým by v neděli mohla nastat kolize s jinou soutěží. Tentokrát se tedy začalo již v 13:00 a do bojů se přihlásila celá řada známých jmen.

Skoro dvě desítky týmů započaly svoji cestu ve skupinové fázi.  Skupinu dle očekávání ovládli Inside Games, Team Moops a svou úlohu zvládli také ANDROMEDA a loli hunters. Následné čtvrtfinále ale nabídlo jednu napínavou bitvu vedle druhé – tedy s výjimkou Moops, kteří se bohužel na zápas nedostavili.

ANDROMEDA do semifinále prošla výhrou 16:13 nad RVG.BlackTrains, Inside Games těsně 16:14 přemohli Online Vision Gaming a loli hunters ukončili snažení Semtex.Brute dokonce až v prodloužení 19:17. Právě loli hunters se stali prvními finalisty, když hravě přehráli Echo Gaming, jenž těžili z odstoupení Moops.

Jejich vyzyvatelem se stala ANDROMEDA, na kterou nestačili Inside Games. Účastník Sazka eLEAGUE neuspěl, ale jeden jeho oficiální člen si finále i tak zahrál. Dominik „hypo“ Lukšo totiž reprezentoval mix loli hunters, kde se po delší době potkal se svými spoluhráči z loňského roku. Vedle Matúše „nelson“ Bernáta jde mimo jiné o Filipa „Darber“ Böhma, oficiálního náhradníka nového supertýmu Sampi.Tipsport. Spolu s ním na soupisce najdeme bývalého parťáka Tomáše „system“ Zemka a vše uzavírá Tibor „SiKO“ Putera.

Celou sestavu vám představujeme do posledního článku, protože loli hunters uspěli a ANDROMEDU porazili. Jedna z map dokonce musela dojít až do třetího prodloužení. Zkušený kapitán Lukáš „vergiL“ Majerik tak opět odchází s prázdnou. Loli hunters jsou naopak prvním mixem, který uspěl a ukázal cestu ostatním. Motivuje vás jeho úspěch jít také zkusit štěstí? Vidíme se na serveru opět příští sobotu!

Harmonogram kvalifikace na Tipsport CS:GO Online:
Sobota 30. dubna1. otevřená kvalifikace
Sobota 7. května2. otevřená kvalifikace
Sobota 14. května3. otevřená kvalifikace
Sobota 21. května4. otevřená kvalifikace
27. až 29. květnaUzavřená kvalifikace
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.