Přejít k hlavnímu obsahu

Držte si klobouky, Major začíná! Kdo postoupí z první Challenger fáze?

8. 5. 2022 | 13:50 Counter-Strike 2 Preview
PGL Major 2022 bouchá na dveře. V belgických Antverpách už v pondělí vypuknou boje v Challenger fázi, která startovní pole rozdělí na úspěšné a neúspěšné. Favoriti na první postupová místa jsou dáni, za nimi se ale stahují velká mračna. Bude to boj!
PGL Major Antwerp 2022 Challenger Stage
PGL Major Antwerp 2022 Challenger Stage
Zdroj: PGL

Šestnáct týmů, šestnáct tužeb po postupu, ale jen osm úspěšných. Přesně tak by se dala popsat Challenger fáze belgického PGL Majoru, mezizastávka na cestě za již kvalifikovanými celky v Legends fázi. Mezi 9. a 12. květnem se rozhodne o tom, jaká osmička týmů bude mít po konci postupový úsměv na tváři, ale i o té, jenž bude muset Antverpy opustit. 

Systém bude úplně totožný jako v rámci dubnového RMR turnaje. Bude se hrát švýcarským systémem, ve kterém o úspěchu rozhodnou tři vyhrané zápasy. Pokud se však číslo tři rozsvítí nejdříve u počtu proher, je konec. Dva úvodní mače se budou hrát systémem BO1, všechny následující, kde už půjde o postup či konec, pak klasicky na dvě vítězné mapy.

Největšími kandidáty na postup je určitě čtveřice ENCE, G2 Esports, Astralis a Vitality. Tato jména si jdou za postupem, a pokud z nich kdokoliv selže, bude to zklamání. Do Legends by také měli prolézt Outsiders (bývalá pětice Virtus.Pro) a Team Liquid, i když tady už by nějaké překvapení nastat mohlo, poněvadž oba týmy trápí nepříliš dobrá konzistentnost.

Jestli vše půjde podle papírových předpokladů, o poslední dvě místa se strhne velký boj. Ve hře může být, kromě zelenáčů IHC a Renegades, snad každý. XANTARES bude chtít s Eternal Fire zavřít pusu všem kritikům, mladí a draví forZe se Spirit též mají velkou šanci. Nezapomínejme ani na MIBR s Complexity, tým okolo FalleNa, Imperial, nebo motivované Bad News Eagles, kteří cestu sem zazdili SINNERS a budou chtít svou pohádku dopsat postupem mezi ty nejlepší.

Zkrátka a dobře, bude to bitva až do samotného konce, která může přinést spoustu nečekaných momentů. Co myslíte, skrývá se už tady budoucí Major šampion?

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.