Přejít k hlavnímu obsahu

Francouzská hvězda přepisuje rekordy! ZywOo odehrál zápas bez jediné smrti

9. 5. 2022 | 14:10 Counter-Strike 2 Zajímavost
Neuvěřitelný kousek se povedl Mathieu „ZywOo“ Herbautovi. Francouzský sniper odehrál úvodní špíl PGL Majoru se skóre 11/0. Ani jednou jej soupeři neposlali k zemi. 21letý střelec je podle statistik portálu HLTV.org prvním hráčem v historii, kterému se něco podobného povedlo na největším turnaji světa - Majoru.
Mathieu "ZywOo" Herbaut
Mathieu "ZywOo" Herbaut
Zdroj: Joao Ferreira | PGL

Vitality započali svou cestu PGL Majorem ve velkém stylu. Francouzsko-dánský mix potvrdil proti Complexity roli favorita a po drtivé výhře 16-1 se dostává do horní poloviny Challengers Stage. Velkou show předvedl s konečnými 20 killy Emil „Magisk“ Reif. Zraky fanoušků se však upřely na někoho jiného.

O největší bombu se postaral Mathieu „ZywOo“ Herbaut. Jeden z nejlepších hráčů světa dostál svému titulu a během sedmnácti kol nezemřel ani jednou. Něco nevídaného. Obzvlášť na Majoru. Tam se ZywOo stal vůbec prvním playerem, kterému se to povedlo. Co je navíc šílené – za celou hru nedostal ani 100 bodů poškození dohromady. Damage obdržel jen ve třech kolech, celkově 90.

Podle Milana „Striker“ Švejdy, šéfredaktora HLTV.org, je Francouz teprve devátým hráčem v historii, jenž ukončil mapu na LAN CS:GO akci bez úmrtí. Na tier 1 eventech a Majoru je ZywOo jediný.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).