Přejít k hlavnímu obsahu

Dominance Evropy, americké trápení a brazilská naděje. PGL Major Antwerp v plném proudu

10. 5. 2022 | 11:40 Counter-Strike 2 Reportáž
Liquid padli do boje o přežití, G2 Esports a ENCE si to rozdají o perfektní Challengers Stage a neporazitelný ZywOo. Tak by se dala ve zkratce shrnout střetnutí z úvodního dne PGL Majoru v Antverpách. V úterý se rozhodne o prvních postupujících i o prvních vypadnuvších mančaftech.
Apex se raduje z povedené akce
Apex se raduje z povedené akce
Zdroj: Stefan Petrescu / PGL (s povolením)

Diváci viděli během prvního dne jednostranné „výklepy“, vyrovnané bitvy plné zvratů i zklamání favoritů. Z šestnáctí zápasů vyšly tři skupiny celků podle skóre - 2:0, 1:1 a 0:2.

Do prvního oddílu patří hlavní favorité i jedno menší překvapení. ENCE, G2 i Vitality patří do nejužší světové špičky a podobný průběh jejich turnaje se dal očekávat. Jenže forZe se skóre 2:0? Slušná práce od ruského týmu.

Na rozdíl od konkurentů se forZe neutkali s týmem ze světové top 25. V prvním kole přehráli australské Renegades, následně si poradili s přemožiteli SINNERS z evropské kvalifikace Bad News Eagles. Ve špílu o postup však forZe čeká obrovsky těžký kousek. Vitality hrají ve formě, v pondělí přejeli Astralis a podobný výkon se očekává proti Rusům. Dokáže snad ZywOo znovu odehrát celou mapu beze smrti?

V druhé BO3 sérii týmu se skóre 2:0 se utkají ENCE a G2 Esports.

Oslaví G2 Esports v úterý postup?
Oslaví G2 Esports v úterý postup?
: Stefan Petrescu / PGL (s povolením)

V BO1 bojích se představí osmička celků - Spirit, Eternal Fire, Bad News Eagles, Imperial, MIBR, Complexity a Outsiders.

První jmenovaný tým nebyl daleko od úterní účasti v jedné z BO3 sérií. Během mače s G2 byli totiž východoevropští hráči reprezentující Spirit blízko obřímu comebacku. Na Dustu předvedli úžasnou stíhací jízdu, která však nakonec skončila neúspěchem v prodloužení. Teď je tak čeká špíl proti tureckým Eternal Fire.

Mezi překvapení se dají zařadit brazilští Imperial. Tým, který přišel kvůli trestu o kouče, ve druhém kole přehrál Liquid. 13. tým světa a zároveň největší naděje amerického CS:GO bude bojovat o přežití proti 9z. Vypadnutí hrozí také Renegades a IHC.

Harmonogram druhého dne PGL Major Antwerp
ČasFormátTýmy
12:00BO1Spirit - Eternal Fire
12:00BO1Bad News Eagles - Imperial
13:15BO1Astralis - MIBR
13:15BO1Complexity - Outsiders
14:30BO3Vitality - forZe
14:30BO3Renegades - IHC
18:15BO3ENCE - G2
18:15BO3Liquid - 9z
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).