Přejít k hlavnímu obsahu

Rýpnout si do fungování profi LoL týmu? To se pseudodokumentu z prostředí esportu daří na výbornou

10. 5. 2022 | 15:42 League of Legends Zajímavost
V roce 2021 byla oznámena tvorba nového seriálu Players o fiktivním profesionálním týmu League of Legends, který usiluje o titul mistrů světa. Jedná se o pseudodokument. Tváří se jako opravdový dokument, nicméně je silně satirizovaný. Paramount+ dnes do světa vyslal první upoutávku na show. Máme se na co těšit!
Players, Fugitive
Players, Fugitive
Zdroj: Paramount+

Creamcheese je nejlepším hráčem týmu Fugitive, fiktivního profesionálního týmu ligy LCS, který podnikl několik výletů na světový šampionát v League of Legends, známý jako Worlds. Nikdy se mu ale nepodařilo pozvednout nejcennější trofej ze všech. Jenže nyní je 27letá superstar na pokraji hráčského důchodu, takže vedení Fugitive podepisuje Organizma, o deset let mladší zázračný talent, který se stává novou tváří týmu a vlastně celé profesionální LoL scény. Téměř okamžitě nastává konflikt: Creamcheese odhaluje svou příšernou nejistotu, zatímco Organizm bojuje pod zdrcujícím tlakem očekávání. Zápletka hodná minimálně stříbrného plátna.

Příběhy o generačních posunech v profesionálních sportovních franšízách nejsou žádnou novinkou a je fér říci, že tenhle nakonec nemusí být od reality moc daleko. Celá show je postavena okolo mladého talentu a ostříleného veteránova, kteří „odložili svá ego, a spolupracovali“.

Když budeme féroví, nebude to pro každého.  zejména počátky Fugitive slibují spoustu „cringe“ humoru, nicméně prvotní reakce komunity na trailer jsou převážně pozitivní. Bude zajímavé sledovat, jak daleko je show ochotna zajít se svým zobrazením skutečných problémů ve špičkovém esportu, a zda je bude obcházet nebo přijímat.

Na autenticitě přidává i to, že v traileru se ukázali Team Liquid a Evil Genius. Od tvůrců tedy můžeme očekávat velmi reálně vyobrazené prostředí . K tomu se také vyjádřil na Twitteru tvůrce esport dokumentů Gbay99, který zatímco pracoval v zákulisí. Uvedl, že na show bylo vynaloženo mnoho úsilí. Zmiňuje také snahu o co nejpřesnější reprezentaci profesionální LoL scény v průběhu let. O humornosti celého kousku nemluvě. Od 16. června bude seriál dostupný na Paramount+. A pokud nechcete čekat, můžete se inspirovat třeba naším doporučením na filmy a seriály z herního prostředí.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.