Přejít k hlavnímu obsahu

Legendy jsou bez angažmá. Kde bude pokračovat v kariéře f0rest?

11. 5. 2022 | 13:18 Counter-Strike 2 Přestup
Další velká éra je u konce. Švédové z ikonické sestavy Ninjas in Pyjamas před dvěma lety přestoupili do Dignitas, kde se snažili zanechat ještě jednu stopu na nejvyšší úrovni. Major však byl nedosažitelný a po posledním zklamání přichází rozchod. Vedení oblíbené organizace nyní nabídlo celou základní pětici na prodej.
Patrik „f0rest“ Lindberg
Patrik „f0rest“ Lindberg
Zdroj: PGL | João Ferreira

Ninjas in Pyjamas v průběhu let přicházeli o jednu ikonu za druhou. Doby legendárního 87-0 runu jsou dávno pryč, někteří střelci však stále nepatří do starého železa. Patrik „f0rest“ Lindberg, Adam „friberg“ Friberg, Christopher „GeT_RiGhT“ Alesund a Richard „Xizt“ Landström utvořili novou sestavu pod křídly Dignitas, jejich starý známý Robin „Fifflaren“ Johansson se navíc stal součástí managementu organizace.

Pátým článkem této sestavy byl mladý norský sniper Håkon „hallzerk“ Fjærli. Většina zlých jazyků tvrdila, že si Švédové přišli jen dohrát kariéru a litovali hallzerka, který tým často táhl. Určité ambice však u hráčů i jejich zaměstnavatele stále byly. V různých etapách se CS:GO tým Dignitas dostal do TOP 30 světového žebříčku, nejvýše dokonce dvakrát na 22. pozici. Úspěchy ale přišly jen v několika kvalifikacích na BLAST.

Již po půl roce se s týmem rozloučil Xizt, který nyní trénuje Heroic, a ve stejnou chvíli se z GeT_RiGhTa stal tvůrce obsahu pod střechou Dignitas. Do týmu přišli Ludvig „HEAP“ Alonso a Haris „H4RR3“ Hadžić, druhého jmenovaného hráče posléze nahradil další zkušený střelec Jonas „Lekr0“ Olofsson. Tahle poslední změna se datuje do loňského března. Ani více než rok ve stejném složení však týmu sukces nepřinesl.

V letošním roce se Dignitas dokázali vrátit až na zmíněné 22. místo HLTV žebříčku, přičemž dále než do semifinále žádného turnaje to nedotáhli. Jejich nemesis byl tým Copenhagen Flames, který je vyřadil v play-off čtyř různých turnajů. Posledním hřebíčkem do rakve byl neúspěch v RMR kvalifikaci na PGL Major v Antverpách. Jedinou výhru Dignitas zaznamenali proti GamerLegion, žádnou další už spolu nepřidají.

O úterním večeru totiž organizace oznámila, že celá základní sestava je umístěna na transfer list. Laicky řečeno, všech pět hráčů je na prodej. Podle slov Dignitas není vyloučeno, že někdo z hráčů bude součástí příští sestavy, ale aktuálně mají všichni hráči totožnou situaci a startovní čáru. Dostupné tak pro lokální i mezinárodní týmy budou jak dvě švédské legendy, tak i mladé pušky. Jako jediný setrvává trenér pita.

Nejvíce sledované budou kroky f0resta. Jedna z největších ikon Counter-Strike historie napsala na Twitter jasně: „Jsem stále připraven bojovat.“ V podobném duchu se vyjádřil friberg, kterému hodně štěstí popřál i Xizt. Legendy stále drží při sobě, tak se necháme překvapit, kam jejich kroky budou nyní mířit.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.