Přejít k hlavnímu obsahu

Bude nerf stát Chambera místo na špičce? Nový patch ve Valorantu zamete od podlahy

Agent Chamber se dlouho hřál na výsluní, ať to bylo v ranked hrách, nebo na profesionální stagi. Díky všemu, co nabízí, se stal jasnou prioritou mezi sentinely. Do týmu přinášel tolik, co dokázal přinést i sobě. Teď je ale možná jeho kralování konec.
Chamber a Jett
Chamber a Jett
Zdroj: Riot Games

VALORANT Patch notes 4.09

Fade

Fade
Fade
Zdroj: Riot Games

Nová agentka se ve hře teprve rozkoukala a už bylo potřeba upravit její hratelnost. Proto přichází tyto úpravy:

Nightfall (X)

  • Nyní byste měli vidět snížené množství blikajících textur na diagonálních stěnách při seslání ultimátní schopnosti agentky. Je také přidán VFX pro větší jasnost a vizuální dopad

Seize (Q)

  •  změna VFX na orbu pro dynamičtější prezentaci v 1p a výběru agenta

Chamber

Chamber
Chamber
Zdroj: Riot Games

Právě teď Chamberův Trademark překonává ostatní nástroje Sentinelů jak ve spolehlivosti, tak ve výkonu. To vývojáři vidí jako nevhodné, vzhledem k množství obranných bojových nástrojů, které Chamber rozšířil do zbytku své sady. Proto věří, že Chamberova identita je definována jeho unikátními zbraněmi a defenzivní bojovou mobilitou. 

Rozhodli se tedy pro snížení úroveně globální ochrany/informací z flanků a zvýšení counterplay na jedinou prémiovou past. To znamená, že Chamber se bude muset rozhodnout na základě toho, zda chce se svým Trademarkem hrát sobecky, nebo jej místo toho umístit tak, aby pomohla svým spoluhráčům.

Vývojáři přidali poznámku k Sentinelům

„Když přemýšlíme o roli Sentinelů, myslíme na její celkovou schopnost udržet kontrolu nad mapou a bránit prostor. Věříme, že hráči Sentinelů a Sentinelové by měli mít mnoho možností a metod k ovládání a obraně, ať už je to pomocí Saginých reaktivních zpomalovacích schopností, Cypherových gadgetů pro sledování flaků nebo defenzivně orientovaného boje a zbraní jako u Chamber. Stejně jako všichni naši agenti je důležité pro Chambera v seznamu najít silné a slabé stránky,“ říká Jay Watford, hlavní agent designér, a Dan Hardison, herní designér.

Trademark

  • Náklady vzrostly o 150>>>200
  • Poplatky sníženy 2>>>1
  • Zvýšení zvukového rozsahu

Competitive akutalizace

  • Přenos vedení party: Nyní můžete změnit vedení své skupiny
    • Aktuální vůdce skupiny může kliknout pravým tlačítkem na jméno hráče, na kterého chce přenést odpovědnost, a v nabídce vybrat „Make leader“
  • V uživatelském rozhraní byla provedena řada malých úprav a aktualizací

Možnosti pro esport

  • Přidána možnost pozorovatele zapínat/vypínat Scoreboard

Bugy

  • Opravena chyba, kdy Jettin Tailwind občas selhal při použití ihned po zakřivení smoku Cloudburst
  • Opravena chyba, kdy Jettin indikátor ultimátky občas zůstal aktivní po vypálení všech kunaiů
  • Opraven problém, kdy mohlo dojít k nezamýšlenému vstupu „use“ po aktivaci schopností, jako je Skyin Trailblazer nebo Sovův Owl Drone při použití klávesy „use“.
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.