Přejít k hlavnímu obsahu

Česká FIFA eReprezentace nabírá na síle. Po Seronovi je nominována i opora Entropiqu

11. 5. 2022 | 18:16 EA SPORTS FC 24 Přestup
Projekt eRepre začátkem týdne oznámil chystanou nominaci dvou nových tváří, které rozšíří dosavadní tříčlennou reprezentaci. V úterý podvečer jsme se dočkali prvního oznámeného hráče, zástupce týmu Sampi o den později doplnil čen Entropiqu.
MarioOso99 a Seron
MarioOso99 a Seron
Zdroj: eRepre

Oficiální česká fotbalová eReprezentace je tu s námi již několik let, FIFA samotná ale o chvíli méně. Před rokem se uskutečnil turnaj o to, kdo jako první oblékne dres českého nároďáku a jeho vítězi se stali hráči obou pražských S, Jan „Emerickson“ Krupička a Michal „DRMi10“ Drastich. Oba již společně odehráli mnoho turnajů a přátelských zápasů se zahraničními reprezentacemi. Nebyli v tom však sami.

V průběhu času totiž eRepre rozšířil historicky první eFotbalista roku Lukáš „T9Laky“ Pour. V reprezentaci se tak nacházelo zastoupení esportových divizí všech tří nejlepších českých fotbalových klubů posledních let. Vysoce očekávaný vrchol sezóny v podobě eNations Cup 22 se však blíží a eRepre opět rozšiřuje své řady. Tentokrát neproběhl žádný turnaj, vedení nároďáku po nové posile sáhlo vlastní rukou. A ne jen po jedné!

Nominaci do eRepre si za své výkony vysloužil Dominik „Seron“ Čermák, který je již několikátým rokem oporou týmu Sampi. Pro tuto organizaci jde o klíčovou postavu, vždyť zakladatelem organizace je reprezentační fotbalista Jakub Jankto. 17letý hráč letos zaznamenal 2. místo z Big Shock! COOL poháru, kde nestačil pouze ve finále na T9Lakyho. Dlouhodobě jde ale o hráče z absolutní špičky domácí scény.

Druhou novou tvář české FIFA eReprezentace jsme poznali ve středu podvečer. Mezi nejžhavější kandidáty se řadili hráči týmu Entropiq, a právě jeden z nich je skutečně novou posilou nároďáku. Pět hráčů reprezentace, pět různých klubů – tomu říkáme různorodost. Řeč je samozřejmě o Mariu „MarioOso99“ Gumbreštovi, který se v průběhu let vypracoval mezi stálici domácí špičky a nominace je tak pro něj zaslouženou sladkou odměnou.

Štítky: Seron, eRepre, FIFA 22
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.