Přejít k hlavnímu obsahu

Rošáda v Cloud9. Dánská hvězda se vrací, Zven se přesouvá do role supporta

12. 5. 2022 | 10:00 League of Legends Přestup
Tři a půl roku zářil na midlane Cloud9. S týmem se dostal do semifinále Worlds, na americký titul ale nikdy na modrém obláčku nedosáhl. Teď se vrací a chce ukázat, že nepatří do starého železa. Nicolaj „Jensen“ Jensen je zpět.
Cloud9 Jensen
Cloud9 Jensen
Zdroj: Cloud9

28. října 2018. Cloud9 nastupují v semifinále Mistrovství světa v League of Legends prot Fnatic. Samotný postup do top 4 se rovná zázraku, finále by bylo snem. Jenže evropská jednička nedává svému soupeři šanci. Cloud9 prohrávají 0:3 a s Worlds se loučí na děleném třetím místě. Své sbohem dává také Jensen. V dalším roce bude nastupovat za Team Liquid.

Nyní, o tři a půl roku později, se dánský midlaner vrací domů. 27letý Jensen ukončil na konci sezóny 2021 angažmá v TL a posiluje Cloud9. Před sedmi lety do týmu přišel jako nadějný benjamínek z Dánska, teď je z něj zkušený matador a jeden z nejlepších midlanerů v historii amerického LCS. „Jsem doma,“ napsal krátce Jensen.

Tím ale změny v C9 nekončí. Ibrahim „Fudge“ Allami bude znovu řádit na toplane, zatímco Jesper „Zven“ Svenningsen odhazuje zbraně ADC a přesouvá se do role supporta.

S novou pěticí se Cloud9 pokusí napravit zklamání z jarního splitu,  kdy po slibném začátku skončila organizace na čtvrtém místě.

Sestava Cloud9:

 Austrálie Ibrahim „Fudge“ Allami
 Spojené státy americké Robert „Blaber“ Huang
 Dánsko Nicolaj „Jensen“ Jensen
 Jižní Korea Kim „Berserker“ Min-cheol
 Dánsko Jesper „Zven“ Svenningsen

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).