Přejít k hlavnímu obsahu

Nejhorší umístění Astralis i pokračování pohádky! Kdo proklouzl do Legends jako poslední?

12. 5. 2022 | 20:55 Counter-Strike 2 Reportáž
Challenger fáze belgického PGL Majoru je u konce. V posledním kole šlo úplně o všechno, z šestice týmů mohly jít dál do Legends jen tři nejlepší. Poprvé v historii organizace se do top 16 nedostali Astralis, skvělý příběh naopak stále píší Bad News Eagles. Dál jdou i Imperial.
BNE
BNE
Zdroj: HLTV.org

Astralis v rozhodujícím souboji s Liquid nezačali dobře, Američané brzy na první mapě Vertigo odskočili do vedení 7:1. Ačkoliv pak blameF svůj tým přiblížil na dostřel, po změně stran pak dokonce do vedení, Liquid si svůj pick nenechali ujít. Vyhráli šest kol v řadě a ve strhujícím finiši pak celkově 16:14. 

Ancient začal podobně, Dánové nejdříve nepodchytili začátek, aby pak své soupeře dokázali dotáhnout. Když se dostali do vedení 12:9, vypadalo to na třetí mapu. Jenže to Liquid nehodlali připustit. Rozjeli skvostný comeback, soupeři darovali jen jedno kolo a pro shoxe zajistili 17. účast v top 16 Majoru, což se povedlo už jenom  Peterovi „dupreeh“ Rasmussenovi. Andreas „Xyp9x“ Højsleth naopak skončil na čísle šestnáct, Astralis se navíc do Legends neprobojovali vůbec poprvé. Že by přišla velká změna?

Když hráči Bad News Eagles postoupili na Major, byl to skvělý příběh, ale s hořkostí pro český region, neboť při cestě za postupem eliminovali SINNERS. Teď do své pohádky píší další kapitolu - Legends!  V zápase s MIBR začali skvěle, za CT stranu na mapě Nuke vedli 11:4. Jejich útočná strana je však stále špatná, a to byl důvod, proč MIBR nakonec vyhráli 16:13.

BNE se ale nevzdali a jejich Ancient pohodově vyhráli 16:8. Větší sebevědomí a urputnost postoupit se pak projevila na Vertigu. Švýcar rigoN hrál famózně, a ač se MIBR snažili bodový deficit dotáhnout, BNE zvítězili 16:10 a postupují dál. Z FPL až mezi nejlepší na Major, to už je úctyhodný kousek.

Třetí a zároveň poslední zápas se odehrál velmi rychle. Měl totiž jednoznačný průběh. Na serveru byl vlastně jen jeden tým - brazilští Imperial. Ruští forZe proti nim na obou mapách uhráli pouhých pět kol, a bude to tedy FalleN, jenž si se svými starými známými opět „střihne“ nejlepší šestnáctku.

Start samotné Legends fáze je naplánován na 14. května, hrát se bude opět stejným švýcarským systémem.

Štítky: PGL Major
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.