Přejít k hlavnímu obsahu

Repríza posledního finále. První kolo Legends rozlosováno, na programu souboje hvězd

13. 5. 2022 | 12:30 Counter-Strike 2 Turnaj
Challengers stage PGL Majoru v Antverpách je minulostí, nastupují legendy. Šestnáct nejlepších celků si to rozdá o vysněný postup do play-off. Výsledky v kvalifikacích i prozatímní průběh Majoru rozhodly o úvodních zápasech v Legends Stage. A hned od začátku půjde o pořádnou řežbu.
Natus Vincere
Natus Vincere
Zdroj: PGL

NAVI vs. G2 či FaZe proti ENCE. Dva příklady toho, na co mohou fanoušci během sobotního programu PGL Majoru těšit. Tady už na slabý tým nenarazíte. Každý zápas bude výzva.

Největším lákadlem bude repríza švédského finále z minulého roku. Tehdy NAVI přehráli G2 Esports 2:0, Aleksandr „s1mple“ Kostyliev se dočkal prvního Majoru, Nikola „NiKo“ Kovač čeká dál. Tradiční duel posledních let se dočká další epizody.

Papírově nejkvalitnější špíl se odehraje mezi FaZe a ENCE. První mančaft světového žebříčku nastoupí proti třetímu. Na jednu stranu luxusní mač, na tu druhou další náboj do zásobníku kritiků Buchholz systému. 

G2 Esports se pokusí porazit NAVI
G2 Esports se pokusí porazit NAVI
: PGL

Nelehký začátek čeká také NIP. Švédská skvadra se utká s Vitality. Dánsko-francouzský mix dlouhodobě nepředvádí výkony, které by jej zařadili mezi celkové favority. Jenže v předchozí fázi turnaje neprohráli jedinou sérii a se skóre 3:0 byli mezi prvními postupujícími. Favorita v souboji těžko hledat.

Zraky fanoušků se upírají také na nasazenou jedničku a dvojku: Heroic a Copenhagen Flames. Dva celky, které proplouvají pod radarem. Nejde o nejslavnější značky. Především CPH Flames, 14. tým světového žebříčku, mohou mnohé překvapit.

Nebo se snad ukáží BIG? Německá organizace překvapila během kvalifikace, když ani jednou neprohrála.

Otázek je spousta. Odpovědí se dočkáme během čtyř herních dní od soboty 14. května. Přímé přenosy můžete sledovat na kanále PGL a PGL_csgo, česko-slovenský komentář přináší Eleague.

Program prvního kola Legends Stage
ČasFormátTýmy
12:00BO1Heroic - Liquid
12:00BO1CPH Flames - Bad News Eagles
13:15BO1NIP - Vitality
13:15BO1Cloud9 - Outsiders
14:30BO1FaZe - ENCE
14:30BO1FURIA - Spirit
15:45BO1Natus Vincere - G2 Esports
15:45BO1BIG - Imperial
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).