Přejít k hlavnímu obsahu

Velký návrat? Legendární mapa Tuscan bude v rámci přestavby poprvé dostupná veřejnosti

15. 5. 2022 | 10:40 Counter-Strike 2 Zajímavost
Historická mapa Tuscan má za sebou úctyhodný příběh. Ve své době patřila mezi nejoblíbenější mapy, v posledním díle série Counter-Strike ale nefiguruje. Díky dvěma osobnostem se však chystá skutečná plnohodnotná verze a její beta fáze bude spuštěna již za týden.
de_tuscan
de_tuscan
Zdroj: Brute & Catfood

Na přepracování velikána historie Counter-Striku se čeká roky. Předchozí pokusy nikdy nebyly úspěšné, protože práva na mapu vlastnil tvůrce Colin „Brute“ Volrath, který svůj „poklad“ nikomu nechtěl dát: Když se před osmi lety odhodlal vydat svou vlastní přepracovanou verzi, skončilo to velkým nezdarem.

Mnoho lidí však i nadále věřilo, že Tuscan spí někde v horách a ještě nás přijde navštívit. S odstupem času můžeme říct, že to byla pravda. Po dlouhé době totiž Brute konečně svolil a na začátku září 2020 přibral do týmu level artista Catfooda. Změna se projevila okamžitě, ačkoliv šlo teprve o první náčrty.

Všechny uniklé snímky totiž od té doby vypadají skvěle. Mapa má moderní omak a do hry hezky pasuje. Její celkový design vypadá unikátně, půjde tak o snadno zapamatovatelnou mapu i pro velkou většinu těch, kteří původní Tuscan nepamatují. Navíc, rozvržení mapy zůstává takřka totožné a z hlediska layoutu nás čekají pouze drobné změny, jako třeba zkrácení kanálu, který byl v CS 1.6 i Source opravdu dlouhý.

Půl roku po příchodu Catfooda do týmu, na konci února 2021, dostali vybraní hráči přístup k aktuální verzi mapy, aby vývojářům poskytli zpětnou vazbu. Jedním z nich byl i americký veterán Eric „adreN“ Hoag, který své dojmy shrnul ve svém videu níže. Podobně jako většina testerů, i on udělil pozitivní ohlas.

Teď, v půlce května 2022, se příprava mapy Tuscan dostane na další metu. Poputuje totiž rovnou ke všem hráčům v rámci své otevřené beta fáze. To znamená, že se zase o krůček blíže posune ke svému vydání a možnému budoucímu přidání do samotného map poolu. Zpětné vazby, i té masové, není nikdy dost.

Druhý letošní Major na konci roku určitě nestihne, ale co třeba ten další? Myslíte si, že Valve po několika letech, kdy vyřadilo Cache, opět sáhne do map poolu? Nezbývá než věřit, že se takto jednou dostane i na Tuscan. Catfood totiž odvádí parádní práci a jako první dokázal spojit kus historie s moderním kabátkem.

Štítky: de_tuscan
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.