Přejít k hlavnímu obsahu

Spirit i Flames neporažení, Vitality se trápí. O přežití bude bojovat i poslední americká naděje

15. 5. 2022 | 11:25 Counter-Strike 2 Reportáž
Legends Stage PGL Majoru v Antverpách má za sebou první herní den. V neděli se rozhodne o prvních postupujících a vypadnuvších celcích. Neporazitelnost budou chránit NIP, Spirit, Copenhagen Flames i Natus Vincere. Na druhé straně první výhru chtějí získat Liquid, Imperial, Bad News Eagles a překvapivě Vitality.
NIP hrají ve formě
NIP hrají ve formě
Zdroj: Stefan Petrescu / PGL

Prozatímní první příčka patří švédské pětici z NIP. Dva náročné špíly zvládla světová osmička, když nejdříve vyprovodila ze serveru Vitality a následně v náročném zápasu přehráli 16:14 Cloud9. „Nejlepší narozeninový dárek, který jsem si mohl přát,“ těší Nicolase „Plopski“ Gonzalez Zamoru.

Rozhodně největším překvapením je cesta Spirit. Ruská sestava přehrála hned dva top 10 týmy: Heroic a FURIA, oba výsledkem 16:12. S 1.33 ratingem se blýsknul Robert „Patsi“ Isyanov.

Co se týče překvapení, o to se postarali také Vitality. Jenže v tomto případě o překvapení nepříjemné. Francouzsko-dánská sestava je totiž po dvou zápasech na poslední příčce tabulky. Proti NIP se zmohli na pouhá čtyři kola, proti Outsiders pak na dvojnásobek.

Mathieu "ZywOo" Herbaut
Mathieu "ZywOo" Herbaut
: PGL

Méně překvapivé je postavení Team Liquid i Imperial. Mančafty z Jižní a Severní Ameriky šly do Legends Stage jako největší outsideři a svou pozici potvrzují.

Vyrovnané skóre mají z většiny největší favorité turnaje. FaZe, ENCE či Cloud9 vyhráli a prohráli po jednom mači. Největším lákadlem budou souboje Heroic vs. G2 a Cloud9 vs. FaZe.

Přímé přenosy z PGL Majoru můžete sledovat na kanálech PGL a PGL_csgo. Eleaguecz přináší česko-slovenský komentář.

Harmonogram PGL Major Antwerp - 15. května
ČasFormátTým
12:00BO1Heroic - G2
12:00BO1ENCE - Outsiders
13:15BO1Cloud9 - FaZe
13:15BO1BIG - FURIA
14:30BO3Spirit - Copenhagen Flames
14:30BO3Vitality - Liquid
18:15BO3Natus Vincere - NIP
18:15BO3Bad News Eagle - Imperial
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).