Přejít k hlavnímu obsahu

Esport v zábavné show? Slovenský šampion STYKO se objevil v televizním pořadu Inkognito

17. 5. 2022 | 08:04 Counter-Strike 2 Gaming
Esport, Counter-Strike a Martin „STYKO“ Styk. Ideální kombinace pro představení herní scény veřejnosti. V pondělí od 21:40 se na Televizi JOJ STYKO objevil jako jeden ze soutěžících show Inkognito.
Martin „STYKO“ Styk v pořadu Inkognito
Martin „STYKO“ Styk v pořadu Inkognito
Zdroj: Televízia JOJ

Esport a hry pomalu pronikají úplně všude. Na Prima COOL už dlouho běží RE-PLAY, několik let pak každý týden pravidelně obrazovky plnil COOL Esport. Daří se ale i naším slovenským sousedům. Slovenská Televize JOJ si do dalšího dílu pořadu Inkognito, ve kterém známé osobnosti hádají, kdo přišel jako host, pozvali právě slovenského šampiona Martin „STYKO“ Styka. Úkolem soutěžících bylo uhodnout, co Martin vykonává za profesi. A že to měli opravdu těžké. Jedinou jeho indicií bylo, že se u své práce nezpotí.

Při vysílání bylo hodně zajímavé sledovat, jakým směrem se hádání ubíralo. STYKO musel 11x zareagovat odpovědí NE, než konečně přišla otázka správným směrem. Jakmile jedna z hádajících trefila, že se jedná o práci ve virtuálním světě, tak se k povolání profesionálního hráče počítačových her dostala opravdu rychle. Zdeně Studenkové je přitom 67 let. I ona hodně zpozorněla, když 26letý profík o své práci vyprávěl.

Reakce po zjištění, čím se mistr Tipsport CS:GO Bratislava živí, byly různé. Na mnoho narážek však nepřišlo, naopak hádající uznali respekt, když STYKO prozradil, kolik hodin se dá hraním trávit a stále se zlepšovat. Také on se zasmál, když zaznělo, že by měl hrát na záchodové míse, aby nemusel opouštět pokoj.

Zařazení do programu je dalším velkým plusem pro esport. Je na čase, aby se i osobnosti herního světa stávaly běžnou součástí mainstreamových relaci. A na Slovensku mnoho větších osobností než STYKO není. Tento počin je další z aktivit Slovenské asociácie elektronických športov, díky které se na JOJ Šport dostalo také vysílání Y-Games PRO Series a FIFA Pro League, jedněch z největších soutěží na Slovensku.

Pokud jste vysílání nestihli živě, celý pořad si můžete pustit ze záznamu na videoportále joj.sk.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.