Přejít k hlavnímu obsahu

Český a slovenský hráč porazili poslední tři mistry světa! Dokráčí jeden z nich až k titulu?

17. 5. 2022 | 11:11 Dota 2 Reportáž
Dota Pro Circuit je v plném proudu a ESL One Stockholm se dostává do své play-off části. Do vyřazovacích bojů na prvním Majoru letošní sezóny se dostali i dva čeští hráči a jeden slovenský reprezentant, který navíc hned na úvod zaznamenal parádní skalp. Všichni tři to válcují a mohou nadále bojovat o prestižní trofej.
Oliver „skiter“ Lepko
Oliver „skiter“ Lepko
Zdroj: Galaxy Racer

ESL One Stockholm je prvním a vysoce očekávaným střetnutím světové špičky v letošním roce. Jediní, kdo ve Švédsku chybí, jsou zástupci čínské scény, kteří na akci nemohli odcestovat. Počet týmů tak byl snížen z 18 na 14, v jiných táborech pak chyběli pouze hráči. OG tak například bojují s legendárním Cebem a Notailem na pozici trenéra. Mind Games oproti tomu bohužel turnaj nemohli dohrát kvůli problému s vízy.

Nejvíce dominantními výkony se ve skupinové fázi prezentoval tým Tundra Esports. V jejich řadách najdeme nejlepšího slovenského hráče Olivera „skiter“ Lepka, který se po včerejšku může právem radovat. Tundra totiž po třech vyrovnaných hrách porazila mistry světa z týmu Spirit a postoupila v pavouku dále.

Stejného úspěchu ale dosáhli také dva Češi. Jonáš „SabeRLighT“ Volek sice do turnaje vykročil o něco později, protože se na bootcampu nakazil koronavirem, ale po postupu do play-off se jeho týmu podařilo poslat do pavouka poražených OG. Skiter a SabeRLighT tak porazili poslední tři světové šampiony!

Miroslav „BOOM“ Bičan a jeho Gaimin Gladiators šli do vyřazovacích bojů z prvního místa a svoji formu potvrdili proti T1. V dalším střetnutí se BOOM postaví proti SabeRLighTovi, jeden z Čechů tak má jistou medaili. Celá trojice se nachází mezi absolutní elitou, to je parádní reprezentace česko-slovenské kotliny.

S výjimkou čtvrtka turnaj pokračuje každý den. Na zápasy pavouka vítězů Tundra Esports vs. Thunder Awaken a TSM vs. Gaimin Gladiators si počkáme do středy, úterý a pátek budou patřit pavouku poražených. V sobotu poznáme prvního finalistu a v neděli proběhne korunovace krále a vítěze 200 tisíc dolarů.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.