Přejít k hlavnímu obsahu

Acer odhalil velkou porci novinek nejen pro všechny hráče

18. 5. 2022 | 16:59 PR článek
Tuto středu proběhla tisková konference next@acer, která nesla následující slogan: „Od našich kroků na podporu ochrany životního prostředí až po rozšíření gamingu o nové rozměry.“ Fanoušci her se tak mohli těšit, co si pro ně tato oblíbená společnost se značkou Predator připravila.
Nový notebook Helios 300 se SpatialLabs funkcí
Nový notebook Helios 300 se SpatialLabs funkcí
Zdroj: Acer

Na konferenci bylo oznámeno spoustu novinek. 3D obrazovky, herní notebooky Predator nebo notebooky řady Aspire Vero alias Green PC, na jejichž sestavení byly použitelné recyklované plasty. A právě řada Vero se dále rozšiřuje o monitory, projektory, mini PC či příslušenství jako klávesnice a myš.

Novinkou je taktéž oznámení produktu Veriton Vero AIO, který je tzv. All In ONE – samotný počítač je obsažen přímo v monitoru. I tento kousek potěší zastánce ochrany životního prostředí. Pro zájemce o malý, lehký, ale i výkonný notebook je vhodná varianta Swift 3. V jeho nitru se ukrývá špičkový výkon, který může okouzlit kdekoliv a kohokoliv. Notebook se pyšní zejména procesorem 12. generace a displejem OLED.

Veriton Vero AIO
Veriton Vero AIO
Zdroj: Acer

Druhá část byla věnovaná gamingu. V této části konference se nejvíce rozebíral herní notebook Predator Helios 300 SpatialLabs edice. Nejprve si ale pojďme představit, co vůbec SpatialLabs je. Jedná se o intuitivní interakci a pohlcující dojem prostřednictvím pokročilých optických a zobrazovacích řešení a renderování v reálném čase. Nabízí kombinaci řešení pro sledování očí, stereoskopického 3D displeje a renderování v reálném čase a technologií umělé inteligence spolu s nejnovějšími shadery a ovladači.

No a teď pro laiky. Stereoskopie je technologie, která umožňuje vnímat prostorový zrakový vjem vyvolaný dvourozměrnou předlohou. Máte tak pocit, že se jednotlivé objekty snaží z displeje vyskočit a jsou součástí vašeho světa. Kromě Heliosu 300 vychází i modely Acer SpatialLabs View a Acer SpatialLabs View Pro.

Nový notebook Helios 300 se SpatialLabs funkcí
Nový notebook Helios 300 se SpatialLabs funkcí
Zdroj: Acer

Nyní už ale vážně k vybavení pro pořádné hráče. Nejnovější kousek řady Predator Helios v sobě ukrývá opravdovou bestii. 14 jader procesoru Intel Core i9, nadupaná grafická karta GeForce RTX 3080, 32 GB pamětí DDR5 a 2TB disk SSD, takový setup vás určitě nenechá v klidu. K tomu všemu musíme započítat 3D monitor. Ač překvapivě funguje jen na 60 Hz, dle vývojářů jde úplně o jiný herní zážitek, než jste zvyklí!

Pokud vás zajímají všechny představené novinky, pak můžete zhlédnout záznam konference.

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!