Přejít k hlavnímu obsahu

Každodenní nájezdy zásahové jednotky a PTSD, svěřuje se o svých zkušenostech zabanovaný streamer

21. 5. 2022 | 13:27 YouTube
Na své spoluhráče můžeme být naštvaní jak chceme, ale zavolat na ně zásahovou jednotku je trochu přes čáru. Obětí tzv. swattingu byl i Ice Poseidon. Trauma mu způsobilo PTSD.
Ice Poseidon
Ice Poseidon
Zdroj: YouTube.com/IcePoseidon

Cítíte se ve svém domě v bezpečí? Kvůli swattingu je možné, že nebudete. Americký trend, kdy někdo zavolá zásahovou jednotku na adresu oběti, je poměrně častý. Velice často k němu dochází na živých vysíláních, kdy je pak streamer zatčen a může být i zabanován. To se stalo Paulu Deninovi, alias Ice Poseidonovi. V dokumentu pro Dexerto uvedl, že se se swattingem potýkal každý den.

Myslím, že na mě byla zásahová jednotka posílána každý den po dobu jednoho roku. Klidně i několikrát denně,
říká Ice Poseidon v dokumentu.

Streamer totiž publikoval svou adresu, díky čemuž k němu policisté chodili pravidelně. Jednou u něj doma byli dokonce třikrát během čtyř hodin. Přesto, že policisté věděli, o koho se jedná, kvůli protokolu museli vše prošetřit. Někteří šílení diváci si myslí, že Poseidon si ve skutečnosti swatting v nějakém smyslu užíval. Díky tomu totiž dosáhl pozornosti, jak sám ale říká, přitáhlo to nechtěnou základnu fanoušků.

Jak sám uvedl, trpí PTSD (Posttraumatickou stresovou poruchou). Kvůli tomu, že na něj mířili zbraní (v Americe zemřel ne jeden člověk při špatném pohybu u swattingu). Nemůže také sedět zády k oknu, protože má strach, že ho někdo zastřelí. Byl to právě swatting, který mu vynesl na streamovací platformě permanentní ban a ukončil Poseidonovu kariéru na Twitchi. Poté se přesunul se na YouTube. Situaci ale ani toto nepomohlo a incidenty se opakovaly.

Swatting je přitom velmi tvrdě trestaný. Příklad můžeme hledat u Tylera Barrise, který zavolal SWAT jednotku na svého spoluhráče.

Zavolali byste SWAT na svého spoluhráče v CS:GO nebo LoLku?

Jasně, nechci žádné feedery!
0% (0 hlas)
Ne, proč bych to dělal?
100% (1 hlas)
Celkem hlasů: 1
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.