Přejít k hlavnímu obsahu

Česko-slovenský souboj o finále Majoru! Uspěje SabeRLighT nebo Skiter?

21. 5. 2022 | 09:55 Dota 2 Preview
První Major sezóny má za sebou většinu svého dění, ve hře už zbývá jenom pět nejlepších týmů. Mezi nimi však najdeme všechny české a slovenské zástupce, kteří do Stockholmu postoupili! Takovou jízdu nepamatujeme, navíc, když jde o takto prestižní turnaj.
TSM FTX
TSM FTX
Zdroj: ESL

ESL One Stockholm uzavřel skupinovou část a samotné play-off už je také ve své pokročilé fázi. Opravdu cenný skalp hned na úvod získal Oliver „skiter“ Lepko se svým týmem Tundra Esports, který ve třech vyrovnaných hrách udolal mistry světa z týmu Spirit. Do semifinále WB postoupili také Miroslav „BOOM“ Bičan s Gaimin Gladiators a Jonáš „SabeRLighT“ Volek a jeho TSM. Oba Češi se však museli utkat tváří v tvář.

Obě hry BO3 série byly opravdu dlouhé, v obou případech ale zvítězili TSM a bylo jasné, že se SabeRLighT a Skiter utkají ve finále pavouka vítězů. A právě tento šlágr o první místenku v BO5 grandfinále je na programu dnes! Česko-slovenský duel na nejvyšší světové úrovni se odehraje v 15:30, tohle si nechcete nechat ujít!

Ve hře je však stále i BOOM. Jeho gladiátoři si poradili s beastcoast a budou čekat na to, v jaké formě se ukáží OG. Právě s vítězem jejich duelu proti Thunder Awaken si na závěr sobotního programu v 19:00 zahraje s Gaimin Gladiators. Ve hře bude jistota medaile, finále LB a druhá šance na postup do grandfinále.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.