Přejít k hlavnímu obsahu

Tisíc a jedna změna. Fnatic opouštějí lídr a sniper, zůstává jen silné duo

21. 5. 2022 | 13:41 Counter-Strike 2 Přestup
Tradiční celek fnatic dělá změny. Znovu. Tým opouští britský IGL Alex „ALEX“ McMeekin a bulharské AWP Valentin „poizon“ Vasilev. V sestavě tak zůstali pouze Freddy „KRIMZ“ Johansson a William „mezii“ Merriman. Bristká organizace shání hned trojici posil.
Ve Fnatic končí ALEX a poizon
Ve Fnatic končí ALEX a poizon
Zdroj: Fnatic

Dávno pryč jsou slavné doby fnatic. Jedna z nejúspěšnějších organizací Counter-Striku vyhrála svou poslední trofej v dubnu roku 2020, kdy ovládla ESL Pro League Season 11: Europe. Od té doby? Pár úspěchů, jenže na té nejvyšší úrovni obří trápení.

Odchod Alexe „ALEX“ McMeekina a Valentina „poizon“ Vasileva je pro fnatic jen pokračováním tragického roku 2022.

Když se zdálo, že se ve fnatic blýská na lepší časy, přišla další změna. Owen „smooya“ Butterfield byl zčistajasna vyřazen ze základní sestavy. Britský sniper přinesl do týmu tolik potřebnou sílu s AWP, i tak byl na začátku března odejit.

Smooya v dresu fnatic
Smooya v dresu fnatic
: ESL

Necelé tři týdny po smooyovi odešel z fnatic i Ludvig „Brollan“ Brolin. Přestup mladé hvězdy bolel fanoušky organizace o to víc, když bylo jasno, že Brollanovým novým domovem bude jeden z hlavních rivalů - NIP.

Nevyšla ani zkouška s Iulianem „regali“ Harjăuem. Stejný úspěch měli již zmiňovaný Vasilev a Peppe „Peppzor“ Borak. Mladý Švéd se podobně jako regali vrátil zpět do akademie, bulharský sniper si hledá nové angažmá. Po dalším týmu se poohlíží také McMeekin.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).