Přejít k hlavnímu obsahu

Snové finále je realitou. FaZe a NAVI si to rozdají o historický Major

22. 5. 2022 | 10:49 Counter-Strike 2 Preview
Další Major, další finále s příslibem luxusní bitvy dvou top týmů světa. V Antverpách se vše připravuje na legendární souboj dvou nejlepších celků posledních měsíců: FaZe a NAVI. Mezinárodní mix si v semifinále poradil se Spirit, východoevropský mančaft přehrál ENCE.
Dosáhne s1mple na svůj druhý Major?
Dosáhne s1mple na svůj druhý Major?
Zdroj: PGL (se souhlasem)

Nejdivočejší sny CS:GO fanoušků se vyplnily. FaZe, momentálně první tým světa, ve finále v Antverpách narazí na vítěze posledního Majoru z NAVI. Belgie se připravuje na finále, které se zapíše do historie.

Největším příběhem je cesta veterána Finna „karrigan“ Andersena. IGL FaZe je ve svých 32 letech v dalším finále Majoru. Jeden z top lídrů světového Counter-Striku nikdy na nejvyšší metu v CS:GO nedosáhnul. Teď má obří šanci. A dost možná jednu z posledních.

O první Major se pokusí také zbytek sestavy FaZe. Håvard „rain“ Nygaard, Helvijs „broky“ Saukants, Russel „Twistzz“ Van Dulken i Robin „ropz“ Kool nikdy nad hlavu nepozvedli nejcennější trofej v Counter-Striku.

Poprvé od londýnského Majoru v roce 2018 se o světový triumf potkají dva nejvýše postavené celky světového žebříčku HLTV.

Natus Vincere dál ukazují svou extratřídu. Tým, který byl mnohými před Majorem podceňován, drtí konkurenci. G2, BIG, NIP, Heroic a nakonec v semifinálové BO3 ENCE. NAVI načasovali formu ideálně a v sobotním špílu povolili soupeři jen 19 kol.

Finále PGL turnaje v Belgii bude boj nejen o mistrovský titul a půl milionu euro, ale také o první flek na světovém žebříčku. FaZe a NAVI dělí pouhých 64 bodů. Kdo vyhraje, nastoupí na trůn.

Nedělní utkání budete moci od 20:00 sledovat živě ve Vodafone PLAYzone Areně. Online vysílání bude k dispozici na Twitch kanálech PGL a Eleague.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).