Přejít k hlavnímu obsahu

Česká cesta: MONSTEERR je stále neporažen! Twisten bohužel opět bez bodů

23. 5. 2022 | 12:03 VALORANT Reportáž
Za námi je už druhý týden ligové soutěže Challengers a mezi elitou v Evropě už jsou jen čtyři neporažené celky. Pro české hráče to nebyl stoprocentní týden, Karel „Twisten“ Ašenbrener je stále bez bodu, zatímco Ondřej „MONSTEERR“ Petrů uhájil čistý štít svého týmu.
ScreaM, MONSTEERR, koldamenta
ScreaM, MONSTEERR, koldamenta
Zdroj: Riot Games

Druhý týden Challengers odstartovalo klání mezi BBL Esports a Team Liquid. TL se zatím předvádí v plné parádě a turečtí hráči to také pocítili na vlastní kůži. Naprostá dominance po celý zápas udržela Liquid na vrcholu skupiny B. Na záda jim ale dýchá Guild Esports, kteří v neuvěřitelně napínavé přestřelce udolali Twistena a jeho spoluhráče, takže BIG je stále bez bodu. Český hráč ukazuje své individuální kvality pravidelně, nicméně ovoce to jeho týmu zatím nepřineslo.

První vítězství do tabulky si připsali M3 Champions, kteří porazili borce z Natus Vincere překvapivě až na třetí mapě. Jedinými celky skupiny B bez dosavadní výhry jsou tak NAVI a BIG, což se určitě změní příští týden, kdy se právě obě sestavy potkají v důležitém duelu o první body. Ve skupině A vévodí Fnatic, kteří doslova smázli OG LDN UTD. Ti zatím mají problémy udržet s ostatními krok. První body si naopak připsali obhájci titulu FunPlus Phoenix v poněkud vyrovnaném zápase s G2 Esports.

K závěrečnému představení druhého týdne se sešli nováčci FOKUS a světoví šampioni minulého roku Acend s českým hráčem Monsteerrem. Podobně jako minulý týden se nový celek mezi vyzyvateli ukázal jako nebezpečný soupeř a úvodní Bind ovládl 13:7. Český hráč ale uzavřel druhou mapu a znemožnil soupeři comeback. Rozhodovalo se na Iceboxu a že bylo na co koukat. Úvod patřil FOKUS, ale Acend během mžiku otočil, načež intenzita mezi oba celky stoupala stejně jako vyrovnanost skóre. Přesto do vítězného konce pomohl dovést svůj tým MONSTEERR a zůstává v Lize mistrů Valorantu jako jeden ze čtyř týmů neporažen.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.