Přejít k hlavnímu obsahu

Gucci a esport? Luxusní značka bude cepovat nové talenty

23. 5. 2022 | 11:10 Counter-Strike 2 Zajímavost
Během právě probíhajícího finále PGL Majoru jsme se dozvěděli velkou novinku, která potěší zejména mladé hráče. FACEIT se totiž spojil s luxusní módní značkou Gucci a přináší velkolepý systém akademie, která může mnoha hráčům změnit život. Jak to bude fungovat?
Gucci Gaming Academy
Gucci Gaming Academy
Zdroj: Gucci/Faceit

Kdo by v módním světě neznal Gucci, jako by nebyl. Tato módní značka v nedávné době přemýšlela, kam expandovat dál. A kam jinam zajít, než do esportu! Prvním velkým projektem italské společnosti je Gucci Gaming Academy, která byla oznámena během velkého finále antverpského PGL Majoru. Vše se ale nemohlo obejít bez zaběhlého jména, FACEIT je navíc jednou z nejlepších platforem, kde projekt rozjet.

Akademie bude vybraným hráčům poskytovat nejen herní, ale také psychologický a fyzický trénink. Velkou výhodou by měl být i individuální přístup, a jak známe Gucci, vše bude samozřejmě na prvotřídní úrovni a hráči by si neměli na nic stěžovat. Jedním z ambasadorů projektu je legendární Christopher „GeT_RiGhT“ Alesund.

Nadějné pušky budou vybrány do Gucci Gaming Academy z FACEIT Pro Legue, tedy prestižní soutěže, díky které si třeba slovenský talent Michal „T4gg3D“ Vrzal vysloužil místo v Sampi.Tipsport. Tato liga plná profíků v poslední době spíše stagnuje, tohle by ji ale mohlo znovu nakopnout. Kdo by se taky totiž nechtěl dostat do prostředí oblíbené značky a mít tak přímější cestu k profesionálnímu hraní? Asi málokdo.

V tiskové zprávě byla dokonce oznámena první vlna vybraných hráčů. Nejznámějším jménem je ostřílený Litevec Rokas „EspiranTo“ Milasauskas, sousední Lotyšsko reprezentuje talentovaný, ale zatím nepříliš známý Lotyš Mārtiņš „shadiyy“ Gūtmani a úvodní kvarteto doplňují Lukasz „mwlky“ Pachucki a Brajan „DGL“ Lemecha z Polska. Oba si v minulosti už zahráli za dlouhodobou polskou jedničku AGO.

Filozofie celé akademie je, že vybraní hráči získají takové znalosti a schopnosti, které je posléze dovedou k tomu, že si je vyhlédne některá ze zavedených esportových organizací. Jakmile se tak stane, program opustí a uvolní místo novým nadějím. Myslíte, že za pár měsíců najdeme nového b1ta?

Zdroj: faceit.com
Štítky: Gucci, FACEIT
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.