Přejít k hlavnímu obsahu

Uzavřená kvalifikace je kompletní. Poslední slot vybojoval tým plný známých jmen

23. 5. 2022 | 09:40 Counter-Strike 2 Reportáž
Tipsport CS:GO Online se kvapem blíží. Domácí špička je nedočkavá bojů o půlmilionový prize pool a bodík do milionového Tipsport Grand Slamu. Nejprve se však bude muset ohánět proti vyzyvatelům. V sobotu totiž byla na programu čtvrtá otevřená kvalifikace, která finalizovala složení uzavřené části. Nyní již tak známe celou dvanáctku týmů, jež se představí v živých přenosech následujících týdnů.
Adam „ZEDc“ Bartko
Adam „ZEDc“ Bartko
Zdroj: Dynamo Eclot

Druhý velký turnaj sezóny se odehraje v červnu. První účastníky jsme poznali z řad nejlepších týmů MČR klasifikace, jimiž jsou SINNERS, ENTERPRISE a Dynamo Eclot. O čtvrtý slot si v rozstřelu zahráli Entropiq Prague a eSuba, po těsném boji na dvou mapách se z kýženého postupu raduje první jmenovaný celek.

Esuba tak doplnila další pozvané týmy z celkového bodování a také první kvalifikované týmy z otevřených turnajů, které probíhají v posledních týdnech. Dalšími účastníky jsou Fadee Gaming, loli hunters (jejichž organizace bude brzy známá) a Dark Tigers. O poslední místenku se bojovalo o tomto víkendu.

Do sobotní kvalifikace se přihlásilo 18 týmů, vše začalo skupinovou fází. Ze známých jmen se dále nedostali hráči akademie Entropiq Future, jinak jsme se velkých překvapení nedočkali. Na ně bylo připraveno až play-off. Inside Games prohloubili výsledkovou krizí vypadnutím s mixem zvaným jdyprič. Tento tým však do finále nepostoupil, po dvou prodlouženích v semifinále nestačil na FakePeoples.

Spodní část pavouka však byla o něco více napěchovaná. Team Moops si těsně poradil s Andromedou a cesta Online Vision Gaming skončila ve spárech eSuba Youngsters. V semifinále však Moops zařadili vyšší rychlostní stupeň a po výhře 16:7 šli suverénně do finále. Rozhodující duel však byl ještě jednoznačnější. Známými hráči našlapaný celek povolil FakePeoples jen 10 bodů na dvou mapách a vybojoval si postup.

A kdože za aktuální Team Moops střílí? Václav „rpg“ Vlach byl na dovolené, takže se jeho svěřenci museli postarat o postup bez něj. Pětice ve složení ZEDc, fino, outex, suplicK, FABULOUSSS však oplývá vysokou kvalitou, u které je spíše překvapivé, že se do uzavřené kvalifikace dostali až na poslední možný pokus.

Boje o čtyři místenky na Tipsport CS:GO Online proběhnou o tomto víkendu, tak si to nenechte ujít!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.